De foarte multe ori mergem la un restaurant nu pentru a manca ci pentru a schimba atmosfera de acasa. E un mod lejer de a sari peste monotonia din propria bucatarie. Nu stiu daca exista ceva similar in Romania insa prin alte parti exista o multime de restaurante care nu arata deloc ca unele clasice. Cu siguranta in ele va veti simti total diferit.

Unul dintre acestea este Lainio Snow Village Ice Bar din Finlanda. Este un restaurant sculptat in gheata, in fiecare an, la sfarsitul lunii noiembrie si e deschis pe toata durata sezonului rece. O parte din vesela este facuta din gheata. Nu va faceti grija de mancare pentru ca veti fi serviti foate bine insa nu trebuie sa va uitati hainele acasa. Ideea nu e una originala avand in vedere ca exista un hotel de gheata chiar in Romania.

Un alt restaurant care mi-a atras atentia este Sirocco din Thailanda. Acesta este considerat a fi restaurantul in aer liber situat la cea mai mare inaltime din lume. Mai exact la etajul 64 al unu bloc turn din capitala tailandeza. Aveti ocazia sa mancati si sa priviti intrgul oras. O astfel de experienta au putut avea si bucurestenii o scurta perioada insa nu la fel de sigura, luand in calcul ca mesenii erau legati cu centuri.

Mahika Mano din Tokio este un restaurant in care veti manca stand in hamac. Pentru cineva care nu a mai incercat asta poate fi putin dificil in a-si tine echilibrul insa pana la urma se va dovedi a fi o experienta placuta. Daca vreti sa mancati intr-o pestera naturala atunci ar trebui sa incercati restaurantul Ali Barbour`s din Kenya.

Pana acum am ales doar locatii indepartate astfel incat voi recomanda un restaurant din Italia. Se numeste Grotta Palazzese si este amplasat intr-o grota de calcar din Poglignano a Mare si are vedere la Marea Adriatica. Peisajele din afara restaurantului sunt si ele splendide. Din punctul meu de vedere aceasta zona de coasta e una dintre cele mai frumoase din Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *