Sezonul de schi se apropie de Romania, insa avand in vedere ca situatia nu este intocmai propice anul acesta, ne vom uita spre vest, iar una dintre cele mai cunoscute tari pentru schiat este Austria. Distanta nu este tocmai mare, iar preturile sunt oarecum similare cu cele ale noastre. Serviciile sunt foarte bune, partiile ideale, astfel ca vom incerca sa enumaram o lista cu cele mai importante statiuni de schi din aceasta tara.

Kitzbuhel este o statiune de schi din vestul Austriei, situata in regiunea Tirol, la o altitudine mai mica de 2.000 de metri dar cu 170 de kilometri de partii de schi, potrivite pentru toate varstele. Nu de putine ori, publicatiile internationale au numit aceasta statiune ca fiind cea mai buna din Austria sau din regiune.

St. Anton am Amberg este o alta statiune de schi din regiunea Tirol, dar mai la vest de Kitzbuhel. In 2001 a gazduit Campionatul Mondial de schi alpin astfel ca sunt foarte putine lucruri care mai pot fi spuse despre calitatea partiilor de aici. Vorbim in total de 350 de kilometri de partii dintre care aproape jumatate intra in categoria celor usoare, iar in jur de 45 de kilometri intra in categoria partiilor dificile.

Zell am See-Kaprun este o alta zona ideala pentru schiat si se afla relativ aproape de Kitzbuhel. Are peste 100 de kilometri de partii si numeroase instalatii moderne de transport pe cablu. Peisajele sunt superbe, iar turistii pot ajunge la Zell, lacul considerat cel mai curat din Europa.

In zona se afla si statiunea Saalbach-Hinterglemm, recomandata in special schiorilor incepatori. Despre instalatia de transport de aici se spune ca este cea mai interconectata din Austria. Turistii au la dispozitie numeroase alte mijloace de distractii cum ar fi snowparcurile sau partiile pentru sanius, disponibile inclusiv noaptea pentru ca au nocturne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *