Renault Zoe este una dintre cele mai ieftine masini electrice existente pe piata. Acesta sau aceasta (nu stim daca e fata sau baiat) a fost prezentat pentru prima data in forma de concept, in anul 2005 la Salonul International Auto de la Geneva. Masina a aparut de ceva vreme la noi se se bucura de un real succes. Atunci cand te urci la volanul ei (sau el) pornesti masina si nici nu realizezi ca este pornita, deoarece sunetul este inexistent. La fel se intampla si in timpul deplasarii, sunetul este inexistent si parca te-ai afla intr-un vis, totul frumos, linistit, pana iti dau seama ca totul este real, datorita claxoanelor.

Masina este disponibila in doua variante de echipare, prima varianta este LIFE ce are un pret de pornire de 20.900 de euro, iar a doua varianta, mai puternica este ZEN si are un pret de 22.000 de euro. Si este cea mai ieftina masina electronica la ora actuala, nu doar din Romania. Imediat dupa modelul ZOE, urmatorul model este un Volkswagen e-UP! si are un pret de pornire de vreo 26.000 de euro.

Singura problema pe care o are masina, defapt decizia producatorului Renault este bateria, aceasta nu este inclusa, ci trebuie sa platesti lunar o taxa de 79 de euro, iar acesta poate sa creasca sau scadea in functie de anumiti factori precum numarul de kilometrii facuti intr-un an sau perioada pe care inchiriezi bateria. Este ca si un telefon mobil pe abonament. Iti faci un abonament doar pentru telefon si realizezi ca nu poti folosi telefonul decat pe reteaua pe care ti-ai facut abonamentul. Asa ca, trebuie sa platesti lunar pentru functionalitatea lui, dar si folosirea minutelor, sms-urile sau datelor mobile.

Iar pentru cei care vor sa-si achizitioneze o masina electrica, indiferent ca este Renault ZOE, puteti obtine un ecotichet cu o valoare de 20.000 de lei pentru achizitia unei masini 100% electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *