Grupul Volkswagen este implicat in cel mai mare scandal pe care la inregistrat in intreaga istorie. Este vorba de software-ul mincinos „Dieselgate”, care ar fi putut modifica date despre norma de poluare, astfel s-ar fi ajuns la valori mult mai mici, dar nu reale. Se vehiculeaza ca programul a modificat date despre normele de poluare la cateva milioane de masini, atat in SUA si Europa. La o simpla verificare, o masina care are integrat acest software ar polua de pana la 50 de ori mai mult decat ceea ce scrie in cartea tehnica a masinii.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a facut o declaratie despre numarul de masini vandute doar in Germania. Numai putin de 2.8 milioane de masini au fost vandute doar in Germania, diferite modele si marci. Acesta a facut o declaratie mai detaliata unde a declarat: „Acum este foarte clar pentru noi, in Germania au fost afectate undeva la 2.8 milioane de masini datorita schemei de manipulare a noxelor. Este vorba nu doar de masinile dotate cu motoare TDI de 1.6, aici intra si cele de 2.0 sau chiar cele mai mici 1.2 TDI.”

Din declaratia acestuia reiese faptul ca nu doar modele VW Volkswagen sunt afectate, mai bine spus, toate modele cu motorizarile de 1.2, 1.6 sau 2.0 litri. Iar numarul de marci a Grupului Volkswagen este de 11, aici intra marci cunoscute precum SEAT, Audi sau chiar Porsche. Alexander Dobrindt mai mentioneaza faptul ca ancheta inca se afla in derulare, iar cei de la Volkswagen coopereaza pentru finalizarea anchetei. Era si normal sa se intample asta, deoarece mai marii grupului au stiut tot ceea ce se intampla, chiar daca in primele zile cand SUA a anuntat problema, acestia au negat orice implicare in aceasta minciuna. In urmatorii ani, Grupul VW se va schimba foarte mult, deoarece au pierdut ceea ce era mai important, credibilitatea si seriozitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *