Primavara in Romania este adesea destul de racoroasa, iar temperaturile sunt suficient de scazute inca din iarna pentru a ne fi imposibil sa facem plaja. De regula, sezonul pe litoralul romanesc dureaza aproximativ cinci luni pe an. Din fericire putem face plaja tot timpul anului pentru ca spre exemplu in emisfera sudica este vara in aceasta perioada.

Distantele pana in Africa sau America de Sud sunt relativ mari, iar costurile unei vacante sunt foarte mari, cu exceptia celor facute in tarile nord africane. Vom incerca sa gasim cateva locuri unde putem face plaja in Europa in toata perioada anului, fara a fi nevoiti sa mergem in Brazilia sau alte tari similare.

Insulele grecesti reprezinta una dintre cele mai bune solutii, avand in vedere ca nu sunt foarte departe de Romania. Spre exemplu, temperaturile in Creta coboara sub 10 grade doar in perioada solstitiului de iarna, adica in primele zile din ianuarie apoi urca pana spre 20 de grade. Poate ca aceasta insula nu este perfecta pentru a face baie, insa putem face plaja fara probleme. Daca vrem sa intram si in apa putem alege insulele mai apropiate de Asia, cum ar fi Rhodos, unde temperaturile sunt de regula putin mai mari.

Sicilia pare a fi o insula cu temperaturi mai ridicate. Este de asemenea cea mai mare insula italiana insa in ianuarie temperaturile urca de foarte putine ori peste 20 de grade. Litoralul sudic al Portugaliei are o temperatura asemanatoare. De asemenea, unul dintre cele mai sudice puncte ale Europei continentale este Malaga, orasul spaniol de la malul Marii Mediterane.
In afara Europei continentale, in Oceanul Atlantic exista o serie de insule ce apartin tarilor europene si care sunt mult mai apropiate de Ecuator. Desi in cazul destinatiilor enumerate se poate face plaja fara probleme, nu intodeauna apa este asa cum ne-am dori. In insulele urmatoare se poate face baie fara fara probleme.

Spania are in Oceanul Atlantic Arhipeleagul Insulelor Canare. In acest arhipeleag gasim insulele Tenerife, Grand Canaria, La Palma, El Hierra, La Gomera etc. Ca sa ne dam seama cat de cald este aici in timpul iernii europene vom aminti ca in Tenerife incepe in februarie unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume, poate al doilea dupa cel de la Rio.
Portugalia are insula Madeira, care are un climat asemanator celui din Tenerife, pentru ca nu se afla decat la 400 de kilometri de Tenerife.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *