In urma scandalui imens in care este implicata compania Volkswagen, apar din ce in ce mai multe afirmatii cum ca si cei de la Daimler AG ar folosi la teste programe care sa ofere valori sub cele reale. Deutsche Umwelthilfe, o organizatie non-guvernamentala, a sustinut ca si Bercedes-Benz, BMW sau Opel folosesc programe mincinoase precum cei de la Volkswagen. Imediat dupa aceste afirmatii, cei de la Daimler AG doresc sa clarifice anumite lucruri si vin cu un comunicat de presa. Deutsche Umwelthilfe sau DUH, a primit raspunsul de la Daimler AG, dar acestia vor trebui sa dovedeasca ceea ce au afirmat in tribunal.

In comunicatul de presa oferit de biroul relatii publice a Daimler AG, acestia isi sustin punctul de vedere si mentioneaza ca vehiculele companiei nu folosesc software-uri speciale pentru a modifica valorile reale de poluare si ca, acestia respecta standardele de calitate si poluare. Acestia resping orice informatie despre folosirea unui program de manipulare a testelor de emisii. Daimler nu foloseste si nici nu a folosit astfel de programe pe durata testelor facute la vehiculele companiei, fie ca este vorba de motorizarea diesel sau cea pe benzina.

 

Deutsche Umwelthilfe au adresat cateva intrebari companiei Daimler AG, acestea au fost facute si publice, iar compania Daimler confirma ca niciuna dintre acuzatiile care vizeaza compania si produsele nu se aplica. Daimler AG colaboreaza cu autoritatile din mai multe tari precum si din Germania sau Statele Unite, iar acestia pot oferi oricand masini pentru testarea celor spuse.

Urmeaza sa mai vedem ce se intampla in tot acest scandal, care pare ca nu se mai sfarseste odata. Acum o sa vina acuzatii pentru mai multe companii producatoare de masini, asteptam sa vedem daca si Renault va primi astfel de acuzatii. Am mentionat de Renault deoarece ei detin divizia Dacia, iar daca vor primi acuzatii, atunci ne vom astepta la un scandal si la noi, dar micut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *