In general, o masina de spalat semiautomata costa in jur de 300 si poate ajunge pana la 500 de lei, sau chiar mai mult. Un prim avantaj al acestei masini este ca are un consum redus si este usor de folosit, iar avantajele sunt mai multe. Daca nu dispui de un buget atat de mare, dar vrei totusi sa-ti cumperi o masina de spalat cu numeroase calitati, care sa te tina cat mai mult, atunci ar trebui sa ai in vedere mai multe lucruri.

In primul rand trebuie sa tii cont de tipul masinii, precum si de viteza de centrifugare, zgomot, dar si de siguranta. Exista mai multe tipuri de masini de spalat semiautomate. Cateva dintre aceste tipuri sunt cele cu sistem de incalzire al apei, fara sistem de stoarcere, al doilea cu sistem de incalzire, fara stoarcere, fara sistem de incalzire si cu o cuva, sau fara sistem de incalzire cu doua cuve. Ar trebui sa alegi masina de spalat in functie de tipul care ti se apreteaza cel mai bine.

Ia in calcul numarul membrilor familiei si de cate ori va trebui sa speli rufe. Capacitatea masini ieste si ea un aspect foarte important. Capacitatea poate varia de la 4 kg si poate ajunge pana la 10 kg. Chiar si capacitatea de uscare variaza, dar de obicei aceasta este de regula destul de mica. Viteza de centrifugare este un alt aspect pe care ar trebui sa-l cunosti. Daca viteza este una mare, rufele se vor usca mult mai repede.

In mare parte, ca o regula generala, ar trebui sa optati pentru 1200 de rotatii pe minut, astfel incat rufele sa fie cat mai uscate, atunci cand sunt scoase din masina. Un exemplu de astfel de electrocasnic este masina de spalat rufe Indesit Innex XWE71252W.

Un alt aspect important, pe care nu multe persoane il iau in considerare atunci cand aleg o masina este nivelul de zgomot al acesteia. Zgomotul ar trebui sa fie cat mai mic, de regula, ar fi de preferat sa gasesti un model de cel mult 60 de db. Daca nu ai vecini prea pretentiosi din punctul de vedere al zgomotului si daca nu speli asa de des, atunci poti alege un model de masina de spalat mai zgomotos. Nu uita si de caracteristicile masinii de spalat.

Asigura-te ca masina vine echipata cu un sistem de siguranta, precum si un sistem de evacuare al apei cat mai eficient. Mai arunca o privire asupra timpilor, precum si asupra puterii motorului. Aceasta ar trebui sa fie intre 300 si 500 de w.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *