„Housebound” este o comedie de groaza, un film realizat in Noua Zeelanda in 2013, cu premiera mondiala pe 10 martie 2014, scris si realizat de catre regizorul Gerard Johnstone. Filmul reprezinta si debutul regizoral al lui Gerard Johnstone. Acesta s-a inspirat in scrierea scenariului de „Ghosthunters” si de filme clasice precum „The Changeling” si „The Legend of Hell House”.

Din distributia filmului fac parte: Rima Te Wiata, Morgana O’Reilly, Glen-Paul Waru.
Morgana O’Reilly (in rolul Kylie Bucknell), Rima Te Wiata (in rolul Miriam Bucknell), Glen-Paul Waru (in rolul Amos), Cameron Rhodes (in rolul Dennis), Ross Harper (in rolul Graeme) si Ryan Lampp (in rolul Eugene).

Pelicula trateaza arestul la domiciliu al unei femei, rol interpretat de catre actrita Morgana O`Reilly, intr-o casa bantuita. Kylie (Morgana O`Reilly) a fost prinsa in timp ce incerca sa jefuiasca o banca si a fost condamnata sa isi ispaseasca pedeapsa la domiciliu, timp de 9 luni. In acest context, Kylie este obligata sa se mute inapoi cu mama ei, Miriam (Rima Te Wiata), in situatia in care isi dispretuieste mama pentru ideea pe care aceasta o avea in legatura cu casa. Era ferm convinsa ca este bantuita. Dupa o perioada de timp, cand lucruri ciudate incep sa se intample in jurul casei, Kylie incepe sa-i dea dreptatea mamei sale. In incercarea, amandurora, de a spune oamenilor ca au un spirit rau in casa, se lovesc de o reactie surprinzatoare, ca si cum o fantoma in preajma este un lucru de dorit.

Dupa cum am mai spus, Jhonstone s-a inspirat la scenariul filmului dupa emisiunea „Vanatorii de Fantome”, suplimentar vizionand filme clasice de groaza si a creat din Kylie un personaj puternic care nu se sperie din orice.

Dupa debut, filmul a avut in impact universal pozitiv. In septembrie 2014, „Housebound” a primit „Premiul publicului pentru cel mai bun film fantastic” la Festivalul International de la Strasbourg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *