Psihologia este un domeniu care, vrem, nu vrem, ne conduce viata si ne face sa reusim sau sa nu reusim in relatia cu societatea. Daca la inceput, psihologia era strans legata de filosofie, din 1879, o data cu aparitia primului laborator experimental de psihologie, aceasta s-a separat de filosofie devenind stiinta de sine statatoare.

Tot din secolul 19, au inceput sa apara cartile de psihologie, care incercau sa reprezinte punctul de pornire pentru educatia oamenilor in comportamentul cu ceilalti oameni. Spre exemplu, psihologia vanzarilor sau psihologia sociala a reusit sa schimbe vieti si sa dea foarte multi oameni de succes.

Iata cateva carti de psihologie si dezvoltare personala, care o data citite, iti pot schimba viata:

Charisma de Andrew Leigh – Cartea lui Andrew Leigh ne invata ca, in ciuda ideilor preconcepute despre carisma, aceasta poate fi invatata, nu este un dar innascut. Cu exercitiu si cu o cunoastere buna a psihologiei, orice om poate fi carismatic si poate fi placut de restul membrilor din societatea din care face parte. Charisma este una din cartile de psihologie care merita citita pentru o dezvoltare personala cat mai frumoasa si curata;

freud-despre-visDe vis de Sigmund Freud – Una din revolutiile in literatura psihologica este cartea lui Freud ” Interpretarea viselor”, cu toate astea, multitudinea de detalii tehnice intalnite in carte, nu sunt usor de inteles de mase, motiv pentru care Freud a scris si un rezumat al cartii de 800 de pagini, numit ” De vis”. Acest rezumat este dedicat persoanelor pasionate de psihologie, care vor sa isi inteleaga comportamentul in functie de ceea ce viseaza.

Cum sa spui Nu de Marie Haddou – Refuzurile sunt intotdeauna greu de formulat, mai ales in momentul in care cel caruia trebuie sa ii refuzi o cerere este un prieten, partenerul de viata sau seful de la munca. Cu toate astea, toti oamenii isi doresc sa poata refuza pe cineva intr-un mod bland, care sa nu ii puna intr-o pozitie proasta. Cartea lui Marie Haddou te invata exact asta, cum sa spui nu. Intr-o societate atat de plina si agitata cum este cea in care traim, a putea sa spui nu inseamna a trai mai bine si mai sanatos.

Mentalitatea invingatorului de Carol S. DweckO carte care te invata cum sa obtii o mentalitate de invingator. Autoarea considera ca mentalitatea umana este de 2 feluri: flexibila si rigida. Cei cu mentalitate rigida sunt cei care considera ca nu pot imbunatati nimic la viata lor si ca sunt nascuti cu un anumit talent si o anumita inteligenta, care, daca se intampla sa fie mari, le pot darui si succes. Cei cu mentalitate flexibila sunt oamenii care considera ca se pot perfectiona intotdeauna si ca talentul se poate capata si pe parcursul vietii, prin invatare si repetitie. Cea de-a 2-a categorie reprezinta categoria oamenilor de succes. Carol Dweck explica in carte modalitatea prin care un om poate sa treaca de la o mentalitate rigida la o mentalitate flexibila, pentru a reusi sa fie o persoana de succes.

Orice librarie are sute de carti de psihologie si dezvoltare personala, dar lucrurl cel mai important este practica. In momentul in care cititi o carte de psihologie, incercati sa puneti in practica partile bune pe care le retineti de acolo!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *