Cine nu a auzit de Paulo Coelho. Unul dintre cei mai mari scriitori contemporani, acesta a reusit sa astearna pe hartie romane extraordinare, care au fost primite de public cu un entuziasm extraordinar si au fost vandute in milioane de exemplare.

Cine este Paulo Coelho?

PAULO 3Nascut in Brazilia in anul 1947, Paulo Coelho este un autor de bestseller-uri internationale. Primul premiu literar l-a castigat intr-un concurs scolar de poezie, iar de atunci a reusit sa intre in mintile a milioane de oameni.

Viata autorului s-a desfasurat intr-un mod neliniar. Acesta a fost de la Hippie rebel, pana la director de teatru si jurnalist, reusind intr-un final sa se axeze pe o mare pasiune, scrisul.

Cifrele vorbesc pentru autorul brazilian:  Cartile lui au fost publicate in 150 de tari, au fost traduse in 67 de limbi ( record mondial gasit in cartea recordurilor) si au generat vanzari de milioane de euro.

Succesul pe care il au cartile lui Coelho se datoreaza dramelor universal valabile care apar prezentate in cartile lui.

Desi pana in prezent a publicat 16 titluri, cele mai cunoscute si mai apreciate sunt urmatoarele:

Alchimistul – In 2003 a ajuns pe locul 6 mondial ca vanzari de carti. S-a vandut in 35 de milioane de exemplare si i-a adus lui Coelho recordul pentru cea mai tradusa carte din lume ( 67 e limbi). Actiunea din Alchimistul este petrecuta in jurul unui pastor andaluz care isi paraseste casa din Spania pentru a cauta comori in Africa de Nord. Pe drum, se intalneste cu o tiganca frumoasa, un alchimist si un barbat care isi spune rege. Acestia incearca sa il indrume catre comoara pe care o cauta si care se afla, dupa cum realizeaza mai tarziu, in interiorul propriei persoane. Alchimistul este o carte care apare o data la 10 ani si care reuseste sa schimbe vieti;

 

Zahir – Carte publicata in anul 2005, Zahir a ajuns pe locul 3 intr-un top al best sellerilor dupa cartile lui Dan Brown : Codul lui Da Vinci si Ingeri si Demoni. Cartea prezinta drama unui scriitor care are totul: Succes in cariera, o sotie frumoasa si rasfat din partea publicului. Totul este perfect pana in momentul in care nevasta lui dispare fara urma intr-o fosta republica sovietica. Avand cele mai negre scenarii in cap, eroul afla ca de fapt sotia lui a fugit cu un mult mai tanar prieten, intr-o criza existentiala;

 

Unsprezece minute – Imediat dupa publicare, Unsprezece minute a fost pe primul loc peste tot in lume, mai putin in Anglia, unde s-a situat pe locul al 2-lea. Unsprezece minute este despre Maria, o tanara brazilianca ale carei prime intalniri cu dragostea sunt lipsite de succes. Datorita acestor experiente neplacute, tanara incepe sa creada ca dragostea este doar un mod de suferinta. Plecata in Geneva in cautarea unei vieti mai bune si lipsite de griji, da gres si ajunge prostituata pe strazile orasului. Aici descopera placerea sexuala si si-o insuseste pana in momentul in care se indragosteste de un tanar pictor. Unsprezece minute prezinta drama prin care trece Maria in incercarea de a alege intre demonii sexului si ingerii iubirii;

Paulo Coelho are o colectie impresionanta de volume care au rolul de a schimba perceptia cititorului despre viata si de a-l face sa inteleaga mai bine experientele si trairile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *