Cu totii am fost copii si imaginatia bogata ne-a facut sa inventam, sa desenam si sa construim fel de fel de lucruri. Pe langa jucarii, cartile de colorat au jucat un rol extrem de puternic in copilaria noastra si joaca unul cel putin la fel de puternic in copilaria juniorilor.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa le oferim copilasilor nostri ocazia de a colora in aceste file de poveste numite carti de colorat:

carte-de-coloratColoratul este o metoda prin care micutul va deveni incantat de carti, fara sa i se para ulterior un ghimpe-n coaste. Oferindu-i o carte de colorat, aceasta il va tine departe de televizor si ii va dezvolta ideea ca aceste obiecte numite carti sunt foarte frumoase si interesante. In general, activitatile pe care le facem in copilaria frageda, tind sa ne placa si in perioada in care suntem adulti;

Ii dezvolta capacitatea de creatie si ii stimuleaza inteligenta. Cartile de colorat pot face din pustiul tau un adevarat pictor sau inventator. Faptul ca i se ofera posibilitatea sa aleaga ce sa coloreze sau sa deseneze, ii stimuleaza creativitatea si ii dezvolta inteligenta.

Il ajuta sa se concentreze. Faptul ca este pus in situatia de a colora o poveste in alb si negru, il ajuta pe prichindel sa se concentreze asupra unui lucru si sa gaseasca cele mai bune solutii pentru diverse probleme care apar.

Il tin departe de calculator si televizor. Cu totii stim cat de nocive pot fi cele 2 obiecte pentru un copil. Pierderea a mai mult de o ora pe zi in fata celor 2, poate sa ii provoace copilului mai multe daune. Acesta poate deveni sedentar, poate sa isi slabeasca vederea si daca se uita la programele nepotrivite, poate sa se dezvolte nu foarte armonios din punct de vedere psihologic. In momentul in care are o carte de colorat, atentia ii este atrasa 100% asupra ei, culorile il fac fericit si nu va avea nevoie de televizor sau calculator.

Il stimuleaza sa invete povesti sau poezii si sa citeasca. Oferindu-i o carte de colorat, puteti sa impuscati 2 iepuri dintr-o lovitura: invata povestile care sunt subiectul cartii si invata sa citeasca si eventual sa scrie . Incercati sa gasiti carti de colorat care contin si texte cu povestea sau mici poezioare. Copilul va avea curiozitatea de a afla ce scrie si litera cu litera, cuvant cu cuvant va invata sa citeasca intr-un mod amuzant si constructiv.

O mare diversitate de carti de colorat gasiti in libraria online Elefant, aici sau la Libris, aici.

Iata si cateva sfaturi pe care sa le folositi in momentul in care ii oferiti copilului dumneavoastra o carte de colorat!

– Pentru inceput, mai ales daca este foarte mic, incercati sa nu il lasati nesupravegheat in momentul in care coloreaza. S-ar putea ca paginile cartilor sau cariocile sa i se para alimente destul de bune;

– Incercati sa ii cumparati carioci dintr-o bucata, care sa nu contina piese mici ce pot fi inghitite;

– Puneti-l sa coloreze intr-o camera pe care va permiteti sa o vedeti colorata pe parchet sau pe pereti. Uneori, juniorilor li se pare ca un mic ajutor estetic din partea lor, poate infrumuseta camera :).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *