Cu siguranta, majoritatea adultilor din ziua de azi au fost leganati in copilarie de povestile scrise de Jules Verne. Cartile acestuia, au reusit sa porneasca motorasele imaginatiei si sa-i invete numeroase lucruri din istorie, geografie si Biologie pe copiii din intreaga lume. Cu o serie impresionanta de 40 de carti, Jules Verne a devenit poate cel mai important scriitor din literatura pentru copii si adolescenti.

Daca vreti ca si copilul vostru sa traiasca minunatele aventuri din cartile lui Jules Verne si nu are rabdare sa le citeasca pe toate, iata un top 5 al titlurilor care merita citite:

ocolul-pamantului-in-80-de-zile-jules-verneOcolul Pamantului in 80 de zile – O carte impresionanta despre aventura lui Phileas Fogg in jurul lumii. Toata aventura lui este bazata pe un pariu in care pretinde ca poate face Ocolul intregului pamant in 80 de zile. Aventurile prin care trece in cele 80 de zile sunt incredibile si foarte constructive pentru orice copil sau adolescent.

Copiii Capitanului Grant – Aparuta in anul 1868, copiii capitanului Grant este o carte ce prezinta aventurile unor personaje plecate in cautarea tricatargului Britannia. Printre aventurieri se numara copiii capitanului si o serie de personaje memorabile, care reusesc sa aprinda imaginatia copiilor timp de 150 de ani. Pe langa aventurile pe care le prezinta, Copiii capitanului Grant est si o veritabila lectie de geografie si de biologie. Este una dintre cele mai populare carti, daca nu cea mai populara, a lui Jules Verne;

Cinci saptamani in balon – o carte care ofera cititorilor o extraordinara experienta si o viziune superba asupra Africii. Cinci saptamani in balon prezinta aventura lui Samuel Ferguson, om de stiinta, vanatorul Richard Kennedy si servitorul Joe care pleaca intr-o excursie extraordinara intr-un balon cu aer cald, cu scopul de a descoperi izvoarele Nilului. Cinci saptamani in balon prezinta o viziune deosebita asupra Africii, continent care era foarte putin cunoscut europenilor din perioada aceea;

Doi ani de vacanta – o aventura a copilariei in care eroii cartii beneficiaza de 2 ani de vacanta pe o insula plina de mistere. Totul este frumos si bine pana in momentul in care pe insula ajunge o banda de pirati. Jules Verne ii ajuta pe veritabilii Robinsoni Crusoe de pe insula cartii sale sa supravietuiasca in lupta cu piratii. Doi ani de vacanta este o carte de aventura care nu trebuie ratata de niciun copil sau tanar;

Capitan la 15 aniAparuta in 1878, Capitan la 15 ani este o alta opera de mare valoare scrisa de Jules Verne. Povestea este despre Dick Sand, un tanar orfan de 15 ani care este mus ( student marinar ) la bordul bricului Piligrim. Actiunea se desfasoara intr-o calatorie intre Noua Zeelanda si America, in care capitanul vasului moare si Dick Sand este nevoit sa conduca singur ambarcatiunea catre coastele Americii. Din pacate, bucatarul Negoro de la bordul navei nu este de acord si indruma vasul catre coasta Africii, unde incearca sa vanda pe post de sclavi cei 5 negri aflati la bordul navei.

Capitan la 15 ani este o veritabila lectie despre sclavia din secolul 19, despre biologie, botanica, zoologie si geografie.

Succesul cartilor lui Jules Verne se datoreaza numeroaselor informatii pe care le contin si faptului ca actiunile te atrag intr-o lectura continua.

 

 

 

 

Un comentariu la „Jules Verne – Carti in Topul Literaturii Universale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *