S-a vorbit mult despre modalitati inedite de a promova lectura. O astfel de modalitate inedita a fost realizata la Iasi. Prin intermediul tramvaiului biblioteca din Iasi, oamenii isi pot lua gratuit carti. Aceasta idee are rol de a promova literatura, iar oamenii au primit-o cu bratele deschise. Desi nu multi declara public ca citesc, orice initiativa de acest gen este bine primita.

Proiectul a fost deja promovat pe principalele canale de stiri din tara si foarte multe persoane s-au declarat incantate de acest proiect. Initiatorul actiunii este Eugen Benea. El este destul de optimist cu privire la aceasta modalitate de promovare a lecturii. Acesta a declarat ca pentru inceput proiectul va avea disponibile 10 carti pentru cititori, urmand ca mai tarziu numarul cartilor sa creasca.

 

Acest tramvai circula de ceva vreme, iar in functie de succesul acestei idei, ea ar putea fi implementata si in alte tramvaie. Cartile pot fi luate si acasa insa ar trebui inapoiate pentru ca si alti oameni sa se bucure de acestea. Oamenii care doresc sa incurajeze aceasta idee pot aduce si carti noi sau folosite, de acasa, luand la schimb cartile care se gasesc deja in tramvai.

In momentul de fata, aceasta idee este unica in tara, dar un lucru este cert si anume ca ea prinde destul de bine la public. Desi nu multi spun ca lectura reprezinta o bucurie pentru ei, exista un numar destul de mare de persoane carora le place sa citeasca. Aceste initiative, cum este de exemplu chiar si aceasta cu tramvaiul cu carti, are rol in a promova cititul si persoanelor care nu obisnuiesc de obicei sa citeasca, dar si celor care au acest obicei.

Cititul reprezinta o activitate placuta care are numeroase avantaje, iar orice fel de initiativa ce doreste promovarea acestei activitati ar trebui sa fie primita foarte bine de multa lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *