Pielea fetei necesita o ingrijire speciala inca de la o varsta frageda. Actiunea radicalilor liberi, dar si a factorilor de mediu, pot afecta sanatatea pielii. Exista numeroase remedii pentru a ingriji pielea fetei, iar sanatatea ei depinde in mare masura de obiceiurile noastre zilnice.

Crema solara are obiceiul de a proteja pielea fetei impotriva efectelor nocive ale luminii solare. Daca iesi din casa fara a aplica o crema de protectie solara, pielea ta va fi afectata negativ la nivel celular. Fumatoarele nu ar trebui sa fie surprinse da faptul ca pielea fetei lor este afectata de aceasta activitate.

Vor aparea numeroase imperfectiuni pe pielea fetei, printre acestea numarandu-se cearcanele si pistruii. De asemenea, consumul de bauturi alcoolice in exces poate avea un efect negativ asupra pielii fetei. Cei care nu depun efort in a-si modera consumul de alcool, risca sa dezvolte imperfectiuni si riduri. Acneea ar trebui si ea tratata corespunzator. Femeile trec prin numeroase schimbari hormonale de-a lungul vietii, acestea ducand la o crestere a riscului de a suferi de acnee. Indepartearea cosurilor cu ajutorul unghiilor este o greseala frecvent intalnita. Spargerea pielii poate lasa numeroase cicatrici, iar cremele antiacneice din comert pot fi extrem de agresive cu tegumentul.

Obiceiul de a dormi cu machiajul pe fata este si el daunator. Acesta este nociv si ar trebui evitat cu orice pret. Daca vei dormi cu machiajul pe fata, porii se vor infunda, iar pielea va fi congestionata. Atunci cand ajungi acasa de la serviciu, ar trebui sa-ti aduni ultimele forte, dupa o zi lunga de munca si sa utilizezi un demachiant de calitate inainte de a te culca.

Apa foarte calda indeparteaza uleiurile naturale ale pielii, deshidratand-o si reducandu-i fermitatea. Atunci cand dormi, celulele se refac, reparand pielea. Cei care dorm sub sase ore pe zi prezinta un risc destul de mare de imbatranire prematura, cearcane, dar si piele lipsita de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *