Cea mai importanta victima in scandalul ce vizeaza compania Volkswagen este Martin Winterkorn, care pana acum cateva zile a fost CEO-ul Grupului Volkswagen. Acesta si-a asumat raspunderea datorita presiunilor venite din toate partile si astfel si-a anuntat demisia. Acest anunt vine imediat dupa ce presedintele grupului german a facut o scurta declaratie de presa pentru a-si cere scuze pentru ca si-au inselat clientii si increderea lor.

Martin Winterkorn ocupa functia de CEO inca din anul 2007, acesta a avut un salariu anual de 16 milioane de euro, a fost numit cel mai bine platit executiv din Germania. Acesta a dezvoltat brandul companiei si numarul de modele de masini, acum grupul Volkswagen inseamna 11 branduri de masini printre care si Audi. Din 2007 compania a avut o crestere impresionanta datorita lui Martin Winterkorn, dar acum are o scadere imensa, nu este vorba de bani, este vorba de increderea pierduta fata de clienti cat si in statul German.

Matthias Muller fostul sef al Porsche ocupa de acum pozitia intregului grup. Acesta are doua prioritati care vor readuce la linie corecta tot ceea ce inseamna Volkswagen, prima este depasirea crizei care inca nu este terminata si dupa asta, recastigarea increderii a tuturor celor care si-au cumparat o masina, a presei precum si a statului German care a sustinut aceasta companie foarte mult. Matthias Muller, in varsta de 62 de ani, a debutat ca practicant la Audi, iar in anul 1977 si-a obtinut diploma in informatica, mai tarziu a revenit la constructorul german, iar mai apoi a devenit responsabil de programul noului Audi A2. Dupa asta a ocupat functii mai mari precum gestiunea planificarii produselor Lamborghini, SEAT sau Audi.

Cu siguranta Matthias Muller va face treaba buna, asa cum a facut si cand era sef la Porsche, unde a inregistrat un succes imens si totul datorita lui. Dar sa nu uitam ca scandalul este abia la inceput, unde divizia SEAT are un nou presedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *