Yoga pentru față, numita si yoga faciala, consta dintr-o serie de exercitii faciale care vizeaza relaxarea ridurilor, in timp ce tonifiaza muschii fetei pentru a preveni lasarea acestora.

La fel ca Face Taping, yoga pentru față este o tehnica neinvaziva care are ca scop imbunatatirea aspectului estetic al fetei, eliminand imperfectiunile legate de pierderea tonusului tesuturilor. Pe retelele de socializare, yoga faciala este de neoprit: adeptele acestei tehnici de gimnastica faciala „blanda” sunt din ce in ce mai numeroase.

Beneficiile yoga pentru față variaza de la eliminarea lichidelor stagnante la imbunatatirea aspectului liniilor de expresie. Yoga faciala functioneaza pe muschii fetei care sunt in numare de aproximativ 70! Este important sa-i antrenezi, la fel ca si restul corpului. Secretul eliminarii ridurilor cu yoga este cu siguranta constanta: exercitiile de yoga faciale trebuie efectuate zilnic timp de cel putin 10-15 minute.

Yoga pentru față este un tip de gimnastica faciala care imprumuta cateva tehnici de la Hatha Yoga, disciplina care, datorita exercitiilor de respiratie, isi propune sa domine energia cosmica. Ce este atunci yoga faciala? Datorita unei serii de exercitii musculare efectuate liber sau cu ajutorul degetelor, lucrati la tonusul muschilor fetei, intarindu-i. Secretul? Combinarea exercitiilor de yoga faciale cu respiratia: astfel creste oxigenarea tesuturilor si eficacitatea practicii. Este o gimnastica faciala care, daca este efectuata in mod regulat, ne poate ajuta sa luptam impotriva ridurilor, liniilor de expresie si relaxarii pielii.

Dar care sunt rezultatele yoga faciale? Daca practicam zilnic aceasta gimnastica faciala, vom putea observa un ten mai luminos, o piele mai relaxata si mai ferma si disparitia liniilor de expresie mai superficiale deja din primele saptamani de practica.

In plus, intrucat yoga pentru față se bazeaza pe principiile yoga in sine (de aici si numele sau) va integra si exercitii de respiratie si relaxare, care ne vor permite sa incheiem practica intr-o stare de spirit mai relaxata si mai calma.

Nu numai asta: yoga faciala se spune ca este mai eficienta decat alte tehnici de gimnastica faciala, deoarece implica mentinerea pozitiei luate pentru a lucra asupra anumitor grupuri de muschi. In aceasta faza, va fi important sa lucrati la respiratie, concentrandu-va pe mentinerea pozitiei si a oxigenarii.

In acest fel, beneficiile exercitiilor de yoga faciale vor afecta nu numai circulatia sangelui si circulatia limfatica, eliminand stagnarea lichidelor, ci vor fi o baza excelenta pentru a incepe ziua cu o explozie de energie si o minte mai libera.

Pentru a efectua unele miscari de yoga faciale, va fi necesar sa va ajutati cu mainile: un pic ca principiul masajului Gua-Sha cu pietre, cu diferenta ca in yoga pentru față pozitia trebuie mentinuta, asa cum sa specificat deja.

Inainte de a actiona, este bine sa incepeti cu incalzirea musculara, care serveste la activarea circulatiei. In acest prim exercitiu de yoga faciala, muschii faciali sunt stimulati prin intinderea gatului si scoaterea limbii. Un al doilea exercitiu implica deschiderea ochilor larg si deschiderea gurii in acelasi timp, apoi zambitul.

Daca decidem sa lucram pe zona maxilarului, nu uitati sa efectuati o intindere specifica, apasand cu mana deschisa chiar sub osul maxilarului. Frumusetea yoga pentru față este ca puteti combina in practica exercitiile faciale de care aveti cel mai mult nevoie, pe baza zonelor pe care doriti sa le sculptati.

O zona adesea problematica cu inaintarea in varsta este cu siguranta cea a obrajilor si a pometilor, care isi pierd tonusul si compactitatea. Pentru a contracara caderea, exercitiile de yoga pentru față isi propun sa lucreze pe mai multe fronturi: incepeti prin introducerea degetelor aratatoare sub obraji, tragand pielea in sus si mentinand pozitia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *