Marti, trei ceasuri rele in desertul Sahara, unde a nins pentru prima data din luna februarie a anului 1979, stratul de zapada rezistand o zi intreaga.

Fotografiile publicate pe o cunoscuta retea de socializare, infatisand oraşul algerian Ain Sefra, supranumit „Poarta catre Desert”, arata dune rosii de nisip, acoperite cu un strat de zapada.
In orasul algerian Ain Sefra a nins ultima data in data de 18 februarie a anului 1979, dar atunci scurta furtuna de zapada a tinut mai putin de o jumatate de ora.

De aceasta data, zapada a rezistat o zi in orasul aflat la o altitudine de 1.000 metri deasupra nivelului marii, inconjurat de Munţii Atlas.

Desertul Sahara acopera majoritatea nordului Africii şi s-a confruntat cu schimbari dramatice de temperatura şi umezeala in ultimele sute de mii de ani.
Ca o curiozitate, desi Sahara este foarte uscata in prezent, sunt unii cercetatori care prezic ca aceasta va deveni zona verde, dar nu va programati inca vacanta acolo, fiindca asta se va intampla peste aproximativ 15.000 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *