Lisa Jane Smith este cea care a dat viata uneia dintre cele mai interesante povesti cu vampiri, impletind o poveste de dragoste cu aventura si mult suspans. Initial autoarea a scris primele sapte volume ale seriei, in care actiunea se desfasoara in jurul a trei personaje principale: Elena Gilbert, Stefan Salvatore si Damon.

Vezi aici Reduceri la cartile din seria Jurnalele Vampirilor

 

Elena Gilbert o tanara adolescenta de 17 ani se indragosteste nebuneste de Stefan Salvatore, un vampir in varsta de 162 de ani. Cum nimic nu este simplu in dragoste, apare in frumoasa poveste de dragoaste si Damon, fratele lui Stefan. Acesta se indragoasteste la randul lui de frumoasa Elena.
Lupta dintre bine si rau se da in orasul Mystic Falls, unde Stefan a venit pentru a se razbuna. Intriga se dezvolta pe masura ce descoperi noi informatii despre protagonisti. Totul se complica cand Damon se indragosteste si el de Elena, iar aceasta fara sa isi dea seama trece de la prietenie sincera fata de acesta la dragoste. Desi initial facuse tot ce este posibil sa intre in gratiile lui Stefan, se pare ca raul atrage mai puternic atentia frumoasei de 17 ani. Pe cand Stefan consuma doar sange de animal, incercand sa se fereasca de instinctul de a ucide fiinte umane, fratele sau este exact opusul.

Primul volum din serie este „Trezirea”, in care oricat de mult s-a straduit Damon sa cucereasca inima Elenei pentru totdeauna nu a reusit pe deplin. De aceea actunea va continua in volumul doi, intitulat „Lupta”. Stefan va lupta cu toate mijloacele sa-l impiedice pe fratele sau sa isi duca la bun sfarsit planul sau murdar, dar volumul al doilea ne lasa cu sentimentul ca nu a reusit. Astfel ajungem sa citim cu sufletul la gura volumul trei, in care Elena devine si ea vampir. Intitulat „Furia”, acest volum va dezvolta ideea dragostei dintre Damon si Elena, ajunsa complet sub puterea fratelui malefic. La fel ca in vata reala, istovit de lupta in care se pare ca nu va putea castiga, Stefan renunta pentru moment la incercarea de a o salva pe cea care i-a rapit inima. Astfel Elena devine Regina Intunericului, pentru o perioada simtind chiar o adevarata placere in noua ei postura.
A patra serie din Jurnalele Vampirilor va reuni cele trei personaje intr-o lupta comuna impotriva raului total, Elena va fi mereu alaturi de cei doi frati, care de data aceasta abandoneaza lupta dintre ei si isi unesc fortele pentru binele comun.

 

Vezi aici Reduceri la cartile din seria Jurnalele Vampirilor

 

Daca ti s-a parut incitant ce ai citit despre aceste personaje, te asiguram ca intreaga serie este mult mai profund detaliata decat ceea ce-ti ofera serialul inspirat din cartile scriitoarei L.J. Smith. Vei urmari transformarile prin care trece Elena de la om la vampir si apoi reintoarcerea sa din Viata de Apoi. Nimic din ceea ce ti-ai imaginat nu este previzibil, totul se desfasoara atat de neasteptat, cu atatea suisuri si coborasuri, incat vei fi captivat de la primul volum si pana la ultimul.

Chiar daca ati urmarit serialul, va recomand sa cititi si cartile scrise de L.J. Smith, vor oferi o alta perspectiva asupra a ceea ce ati vazut in film, de multe ori mult mai fascinanta si mai plina de dinamism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *