Daca te-as intreba din ce suntem construiti, ce mi-ai raspunde? Mai mult mai ca sigur te-ai gandi ca suntem o contructie colosala formata din milioane de celule puse una langa alta intr-o ordine perfecta.

Ei bine, acest raspuns este adevarat, insa sapand si mai adanc in aceasta problema vom vedea ca nu doar noi ci si destinul nostru este tapetat cu gene!
Chiar asa, genele sunt cele care dicteaza anatomia si fiziologia noastra, dar nu numai. Suntem diferiti si asta nu doar datorita acelui Cod Numeric Personal pe care-l primim inca de la nastre ci si prin codul de gene pe care-l primim atunci cand aparem ca celula dornica de viata.
Cu ajutorul doar a 5 baze azotate, noi suntem proiectati aidoma unor masinarii in mana unui destin care uneori poate sa fie neatent sau neindemanatic. Aceste vorbe nu sunt rupte din mintea unui redactor cu o imaginatie bogata ci reprezinta rezultatele unor studii efectuate recent.
Unii medici, oameni de stiinta, geneticieni, au incercat sa descifreze codul genetic. Greul lucru, imposibil as zice, avand in vedere ca descifrarea unui astfel de cod te-ar putea face stapan pe umanitate.

Ei bine, stati linistiti, codul genetic nu a fost descifrat in totalitate insa, au fost descoperite unele informatii care pe cat sunt de importante pe atat sunt de ingenioase.
Astfel, spun specialistii, in codul genetic al fiecaruia dintre noi sta scrisa data nasterii, caracterele fizice pe care le avem, caracterele dominante ale personalitatii, predispunerea la anumite boli, apropierea spre anumite domenii, valori fiziologice precum tensiunea arteriala, pulsul sau temperatura normala si chiar… data mortii.
In urma unui studiu elaborat, efectuat pe 1200 de persoane trecute de varsta de 65 de ani, sanatoase din punct de vedere fizic si psihic s-a descoperit ca persoanele a caror genom este marcat de perechi de baze azotate de tip Adenina-Adenina se trezesc de fiecare data cu o ora inaintea celor care au in genotip mai multe baze azotate de tip Guanina-Guanina. Iar persoanele care prezinta un genotip de tip Adenina-Guanina se trezesc la jumatate de ora dupa cei din prima categorie.
In aceasi masura, persoanele cu un genotip Adenina-Adenina sau Adenina-Guanina, au murit pana-n ora 11 dimineata, pe cand cei al caror genotip este de tipul Guanina-Guanina au murit dupa ora 17. Hazard sau stiinta? Scepticii inca asteapta alte dovezi, cei mai increzatori insa incep sa gaseasca ghicitori in …codul genetic

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *