Daca la momentul actual inca mai exista discutii despre care e cel mai bun telefon existent pe piata, atunci cand facem referire la cea mai buna tableta de pe piata romaneasca nu ne putem referi decat la tableta iPad din a patra generatie.

Produsa de catre cei de la Apple cu ajutorul celor de la Foxconn, tableta iPad depaseste cu mult alte produse din aceeasi gama de pret, fiind net superioara prin functionalitate, putere de procesare si rezistenta unor modele precum Google Nexus, Asus Padfone sau chiar fata de modelele anterioare. Ce face ca o tableta iPad din a 4-a generatie sa fie considerata cea mai buna tableta de pe piata romaneasca? Specificatiile tehnice, bineinteles, dar si functionalitatea, dupa cum veti vedea in randurile urmatoare.

La capitolul putere, iPad 4 ruleaza cu un procesor de 1,4 Ghz dual core Apple Swift, la care se adauga 1 Gb de memorie Ram DDR2. Sistemul original era iOS 6.0, insa la data scrierii acestui articol, conform celor de la bleacherreport.com,  peste 70% dintre utilizatorii Apple au trecut la versiunea 6.1.3. Testele efectuate arata ca viteza de procesare la iPad 4 este de 2 ori mai mare decat la iPad 3, iar sistemul de operare a fost imbunatatit.

ipad4

Paradoxal, la momentul lansarii, tableta s-a confruntat si cu un val de critici, multe dintre ele avand la baza aplicatia Maps (cei de la Apple au renuntat la ideea de a mai avea aplicatia Google Maps instalata in dispozitivele Apple), care la acea vreme era defectuoasa. Update-urile ulterioare au rezolvat aceasta problema, din fericire pentru Tim Cook si compania.

La multe tablete din gama de high-end, cea mai sensibila problema e durata de viata a bateriei. iPad 4 are o baterie Li-Po de 11,560 mAh, care permite utilizatorilor sa o foloseasca pana la 10,5 ore in continuu, spre deosebire de celelalte tablete a caror durata de utilizare a bateriei per incarcare este, in medie, de 6,5 ore.

Display-ul tabletei este de tip Retina si este multitouch (permite actionarea simultana a display-ului in puncte diferite, lucru foarte util la jocuri), are o densitate de 264 de pixeli pe o suprafata de 2,54 cm si are o dimensiune de 9.7 inch, adica de aproximativ 25 de centimetri, care ruleaza la o rezolutie maxima de 2048X1536. Apoi, trebuie amintit ca modelul acesta vine cu WI-Fi incorporat si cu mai multe versiuni disponibile: poate fi achizitionat pe culorile alb si negru, dar si cu spatiu de stocare diferit, care incepe de la 16 Gb si ajunge pana la 128 de Gb.

Trebuie neaparat mentionat ca iPad 4 nu e doar cea mai buna tableta de pe piata romaneasca, ci si de pe piata internationala. O dovedesc cele 3 milioane de unitati vandute in primul weekend, precum si feedback-ul oferit de miile oameni multumiti de tableta achizitionata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *