Daca esti pasionat de nutritie, cu siguranta ai auzit cel putin o data in viata de cartea Studiul China, scrisa de T. Colin Campbell. De profesie biochimist, acesta a reusit sa scrie cea mai complexa carte despre legatura intre alimente si sanatatea umana, bazata pe cel mai mare studiu facut vreodata in acest domeniu: Studiul China.

Acest studiu se bazeaza pe mai multe teste facute de guvernul chinez in anii 80 asupra a milioane de oameni, in ceea ce priveste legatura intre alimente si sanatate.

Cartea lui T. Colin Campbell a starnit foarte multe controverse, deoarece ataca alimente folosite de majoritatea oamenilor ( lapte, carne, branza, oua ) , caracterizandu-le ca fiind alimente cancerigene.

 

Daca studiul lui Campbell ti se pare veridic, iata 5 idei, preluate din cartea lui, de care ar trebui sa tii cont:

  • Sanatatea ta este direct proportionala cu numarul de alimente vegetale consumate. Cu cat mananci mai multe produse provenite din surse animale, cu atat risti sa te imbolnavesti mai repede;
  • Unul din alimentele cele mai cancerigene este laptele. Cercetatorii au observat ca micsorand numarul de proteine cazeine din corp, proteine provenite din laptele de vaca, scade si rata de inmultire a celulelor canceroase;
  • Proteinele provenite din alimente animale creaza un risc crescut de a face cancer, in timp ce proteinele venite din alimente vegetale duc la protectie impotriva lui. Din acest motiv este bine sa inlocuim carnea cu nuci, seminte, fasole, linte sau soia;
  • Desi se spune ca produsele animale duc la cresterea calciului din corp, in China, cei care mananca mai putina carne si mai putine produse lactate sufera mai putin de boli de oase;
  • Carbohidratii sunt periculosi doar in cazul in care sunt procesati. Carbohidratii in stare pura ( orez, fasole, porumb) sunt foarte sanatosi si participa la buna starea corpului tau;

Chiar daca nu traiesti in totalitate dupa regulile cartii Studiul China, aceasta este o carte care trebuie citita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *