Segmentul de tablete ieftine a cunoscut o crestere exponentiala in ultimii ani, in tara noastra, mai ales dupa ce in stocurile magazinelor de profil au inceput sa apara produse cu preturi de sub 300-400 de lei si dupa ce firmele romanesti au inceput sa lanseze produse proprii, de calitate, prezente din ce in ce mai des in preferintele romanilor.

La momentul scrierii acestui articol, cele mai vandute tablete low-cost disponibile pe piata romaneasca de profil sunt Allview Speed City SuperSlim, Serioux S900TAB, E-Boda Essential A300 si Allview Alldro 3 Speed Duo HD. Aceste 4 modele au preturi cuprinse intre 300 de lei si 700 de lei si, pe faza feedback-ului oferit de catre cumparaturi, nu sunt doar cele mai populare tablete, ci si cele mai bune din aceasta gama de pret.

  • Allview Speed City SuperSlim este un produs pur romanesc, echipata cu un procesor Cortex A9 Dual-Core de 1,5 Ghz, cu 1 Gb de Ram si Android 4.1 Jelly Bean. Contrar pretului mic, este un produs ideal pentru cei care au nevoie de un astfel de gadget, intrucat nu se blocheaza si merge foarte rapid, lucru confirmat de altfel si de catre cumparatori. Singurul minus al acestei tablete este lipsa unei mufe HDMI, lucru justificabil de altfel, intrucat o astfel de optiune i-ar fi crescut cu siguranta pretul.

  • Serioux S900TAB este iarasi o tableta decenta, ideala pentru copii si pentru cei care nu au nevoie de performante exceptionale. Dintre cele 4 modele amintite mai sus, aceasta are cel mai mic pret (care fluctueaza in jurul sumei de 300 de lei). Ea este echipata cu un procesor Cortex A8 de 1,2 Ghz, cu 512 Mb de RAM si 4 GB de memorie interna (dar care poate fi marita pana la 32 de Gb) si functioneaza cu Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.
  • E-boda Essential A300. Cei de la E-boda au scos in ultima vreme produse competitive, menite sa acapareze clasa de low-cost la electronice. Modelul Essential A300 nu se abate de la regula si este echipat cu un procesor Rockchip de 1 Ghz, 512 Mb de Ram. Totodata, functioneaza pe baza ultimei versiuni a Android 4.1 Jelly Bean si are o greutate de doar 330 de grame, fiind de departe cea mai usoara dintre toate tabletele mentionate mai sus. Bateria de 2800 de mAh se descarca in circa 5-6 ore, insa se incarca 100% in fix 110 minute.

  • Allview Alldro 3 Speed Duo HD este cea mai dotata tableta din gama de tablete ieftine prezentata mai sus. Are un procesor dual core Cortex-A9 de 1,5 Ghz, un ecran capacitiv multi-touch de 9,7 inch care ruleaza o rezolutie de 1024×768 (inclusiv HD), un Gb de Ram si 16 Gb de memorie interna. Spre deosebire de tabletele deja prezentate, acest model are si un port HDMI si 2 camere foto/video (una frontala si una posterioara), ambele de 2 MP. Este ceva mai grea decat E-boda Essential A300 (are 572 de grame), insa are si o baterie mai buna, de 5900 mAh, a carei durata de functionare este in medie de 6 ore de functionare in regim de difuzare de clipuri HD. In mod clar, este cea mai buna tableta ieftina de pe piata romaneasca, fiind superioara cu mult tuturor modelelor din aceeasi gama de pret.

 

Dupa cum lesne se poate observa in cele relatate mai sus, tabletele cu preturi modice, incepand de la 200 de lei, au o reprezentare foarte larga si variata in ceea ce priveste caracteristicile tehnice. Asa ca, nu ezitati si intrati in trend cumparandu-va unul dintre modelele de tablete ieftine cu care veti fi cel putin multumiti.

 

 

Un comentariu la „Tablete ieftine – Cat de performante sunt tabletele la 200-300 de lei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *