Cel putin asa afirma un preot care incearca sa demonteze miturile conform carora unele locuri din Romania (Sarmizegetusa Regia sau Platoul Bucegilor) sunt etichetate ca avand o energie pozitiva si benefica.

sarmizegetusa-energie

Parintele Visarion Alexa, de la Biserica Pogorarea Sfantului Duh, Sfantul Nicolae din Bucuresti, cartierul Militari, a declarat foarte direct in cadrul unei emisiuni B1 TV, ca cei care sunt obsedati de asa zisele locuri sfinte (cum ar fi Sfinxul din Bucegi sau Sarmizegetusa) sunt intr-o mare eroare pagana, acele locuri fiind de fapt incarcate cu energie negativa. Intregul discurs a venit ca raspuns la afirmatiile lui Cristian Pompei, care a amestecat printre locurile benefic energetic si cateva locuri „pagane”, alaturi de cateva bisericute si schituri.

El sustine vehement faptul ca la Sarmizegetusa s-au infaptuit ritualuri demoniace, ca spre exemplu aruncarile in sulite ale celor tineri pentru a ajunge la Zalmoxe. La fel de suparat este si pe Decebal, fiindca a fost un sinucigas, fara niciun fel de relatie cu Hristos sau cu pogorarea lui Dumnezeu pe Pamant.

Preotul nu recomanda crestinilor locuri care sa nu fie legate de Hristos, indiferent ce fel de energie benefica ar cauta. Parohul din Militari merge mai departe cu credinta si afirma ca refuza sa impartaseasca pe oricine marturiseste ca obisnuieste sa mearga in diverse locuri (precum Sarmizegetusa sau platoul Bucegilor) pentru a se incarca cu energie.

Emisiunea 360 de grade o puteti viziona integral aici, afirmatiile relatate mai sus fiind prezente incepand cu 1:44:14.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *