Samsung vrea sa stearga complet din memoria clientilor sai experienta neplacuta cu Note 7, un dezastru financiar si de imagine din care Samsung a iesit onorabil, insa cu costuri enorme.

Ca atare este oficial declarat ca modelul care va fi lansat in 2018 va avea un design mai mult decat inovator; va fi pliabil, exact ca un portofel.

D.J. Koh, presedintele diviziei Samsung Mobile a declarat ca acesta este obiectivul Samsung pentru anul viitor:

“As head of the business, I can say [it is] our current goal in next year…”

La fel de adevarat este si faptul ca a mentionat existenta catorva obstacole care vor trebui depasite din punct de vedere tehnic, neprecizand insa care ar fi acestea.

Mai multe site-uri de stiri IT considera ca lansarea unui asemenea device ar reusi cu siguranta sa curete destul de mult imaginea brandului Note, sifonat serios in 2016 dupa problemele legate de supraincalzirea acumulatorilor. Galaxy Note 8, cu lansare anul acesta, nu reuseste sa para mult diferit fata de predecesorul sau, ca tehnologie si functionalitati, poate doar cu exceptia ecranului Infinity, preluat de la Galaxy S8.

Tehnologia ecranelor flexibile este demult vehiculata pe piata mobile, fiind legata chiar de Samsung in niste zvonuri din anul 2013, referitoare la Galaxy Note 3, neconfirmate insa de realitate.

Idea „reinventarii” seriei Galaxy Note, echipata cu revolutionarul ecran pliant, ar reusi sa distraga suficient de mult atentia potentialilor clienti de la anuntarea iPhone X si iPhone 8, competitori Samsung pe piata smartphone-urilor high-end.

Zvonuri despre un proiect numit Galaxy X, cunoscut sub numele de cod Project Valley, au aparut inca de acum cativa ani, device-ul urmand sa aiba ecran pliant. Faptul ca lucrurile au ramas la stadiul de proiect intern atatia ani, arata ca Samsung a luptat cu probleme majore din punct de vedere tehnic la acest model.

De remarcat faptul ca LG si Lenovo au patentat ambele cate o tehnologie cu ecran pliabil, anul acesta, ambele putand converti o tableta intr-un smartphone cu diagonala de 5.5 inch, insa niciuna dintre companii nu s-a hazardat in anuntarea unui termen concret in care aceste device-uri vor putea fi lansata pe piata.

Pe de alta parte Samsung are deja experienta cu ecranele curbate, care sunt parte a aceleiasi tehnologii, acest tip de ecran fiind prezent la gama Galaxy S, Galaxy Note, dar si la televizoarele cu ecran curbat.

 

Koh Dong-jin a mai declarat, lasand o diplomatica usa de retragere, ca in cazul in care dificultatile de ordin tehnic nu vor fi surmontate in timp util, lansarea unui smartphone cu ecran pliabil va fi amanata pe termen nedefinit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *