Din categoria dietelor minune in care intra un numar destul de mic de diete care au demonstrat ca au cu adevarat succes, dieta disociata este cea care se bucura de cea mai mare sustinere din partea nutritionistilor. Acest lucru in sine este relativ neobisnuit, nutritionistii fiind bine cunoscuti pentru criticile severe cu care demonteaza aproape orice tip de diete pentru slabit care nu sunt prescrise dupa o vizita la cabinet.

Dieta disociata capata popularitate pentru faptul ca este atat de usor de tinut, nefiind o dieta prin infometare, insa despre dieta disociata ca si despre celelalte diete din categoria iubitelor diete minune trebuie stiut ca reprezinta o rezolvare momentana a problemelor de greutate. Aceste diete se folosesc atunci cand doamnele au nevoie sa scape de acele neplacute kilograme in plus rapid pentru o vacanta sau un eveniment special. Pentru a consolida insa rezultatele trebuie totusi vizitat un nutritionist care sa prescrie o dieta de control ce sa urmeze acestor diete rapide de slabit despre care se gasesc informatii complete pe site-uri precum www.slabescu.ro. Scopul dietelor de control este acela de a obisnui corpul cu noi obiceiuri alimentare sanatoase ce opresc revenirea kilogramelor abia pierdute.

dieta disociata

Despre dieta disociata s-a vorbit mult ca fiind optiunea ideala pentru femeile active care au nevoie de energie pentru a putea sustine un program zilnic incarcat. Nefiind o dieta prin infometare, dieta disociata nu afecteaza nivelele de energie ale celor care o urmeaza.

Regulile acestei diete sunt simple, dar trebuie urmate cu strictete pentru atingerea rezultatului dorit

1. Consumul de cafeina si alcool este strict interzis. La fel si cel al sucurilor de orice fel, singurele lichide acceptate sunt apa si ceaiurile (neindulcite) ce nu contin cafeina.

2. Respectarea celor 3 mese pe zi este foarte importanta, inclusiv timpul de 3-4 ore pentru digestie. Ultima masa trebuie luata cu minim 3-4 ore inainte de ora de culcare. Acest program strict trebuie sa intre in rutina, de fapt rutina este unul dintre secretele dietei disociate. Atunci cand intervine rutina s-a demonstrate ca persoanele care tin dieta tind sa consume in mod subconstient mai putine calorii.

3. Este bine sa nu se bea lichide in timpul meselor

4. Trebuie sa se evite combinarea claselor de alimente, iar de acest lucru trebuie tinut cont inclusive gand se gatesc lucruri precum ciorbe sau supe. Daca este ziua in care se consuma doar legume, supa sau ciorba trebuie sa nu contina nici un fel de carne, spre exemplu. Daca dimpotriva, este ziua in care se consuma doar carne, supa nu poate fi o optiune datorita faptului ca aceasta se face in mod obligatoriu si cu legume. Persoanele care tin dieta nu trebuie sa se lase pacalite de faptul ca un anumit aliment nu are prea multe calorii si sa nu il consume chiar daca in ziua respectiva dieta rapida se concentreaza pe alta categorie de alimente.

5. Insotirea dietei cu exercitii fizice de intensitate moderata si durata scurta (intre 15-20 de minute) poate face minuni si ajuta corpul sa se obisnuiasca mai usor cu noua greutate. Exercitiile fizice sunt de asemenea cel mai sigur mod de a asigura o slabire uniforma si placuta din punct de vedere estetic, fara vergeturi sau piele in exces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *