Pavel Corut este un scriitor roman nascut in 1949. Din 1992, de cand si-a inceput activitatea publicistica, a scris peste 125 de carti, adica mai mult de 6 carti pe an.

Inceputul a fost timid, insa ulterior a reusit sa isi creeze un stil propriu si inconfundabil. Subiectele abordate de Pavel Corut sunt foarte diverse. Acesta scrie despre istorie, psihologie, metode de autoeducare, versuri, misterele lumii in care traim sau servicii secrete si teorii ale conspiratiei.

Pavel Corut – Carti publicate in serii cu tematici diverse

 

Cele 125 de carti scrise de Corut (ale caror titluri le gasiti aici) sunt impartite in mai multe serii:

– Octogonul – O serie de carti care au ca subiecte supranaturalul si fantasticul. In aceasta serie, pregatirea militara a lui Corut din timpul tineretii si activitatea lui in serviciile secrete isi pun amprenta pe subiecte. Acesta reuseste sa descrie intr-un mod foarte bine detaliat viata spionilor si elemente din serviciile secrete.

Seria Octogonul are drept personaje trei oameni foarte bine conturati: Petre Varaian, Mihai Ursu si Laurentiu Cremene. Acestia reusesc prin actiunile lor sa evidentieze importanta serviciilor secrete in apararea unui stat. Cartile din aceasta serie sunt pline de fictiune in prima parte si total lipsite in a 2-a parte, in care Pavel Corut incearca sa gaseasca rezolvari la realitatile crunte din Romania.

In aceasta serie se gasesc titluri precum „Cavalerii Nobilei Bresle” , „Cercul Octogonus” sau „Octogon, opt dialoguri”.

 

pavel-corut-catre-culmile-succeselor-formula-fericirii– Arta succesului – A doua serie de carti scrise de Pavel Corut cuprinde titluri cu subiecte psihologice si de autoeducare. In aceste carti, autorul incearca sa gaseasca solutii psihologice pentru problemele oamenilor, cu ajutorul psihologiei aplicate si studiilor din diverse domenii.

Printre titlurile din aceasta serie se numara urmatoarele: Cheile succesului, Arta succesului la romani, Arta creatiei, Arta adolescentului, Ghidul vietii sanatoase, Ingeri rebeli sau faceti avere.

In total, seria Arta succesului cuprinde 18 titluri.

 

 

– Romane de dragoste – Un subiect dezbatut de numerosi scriitori si poeti, dragostea este abordata si de romanul Pavel Corut. Cartile din aceasta categorie, scot la iveala o fata mult mai blanda a fostului agent secret, si anume fata indragostitului. In aceste carti el pune in antiteza dragostea si ura si reuseste sa descrie intr-un mod propriu lupta care se da intre cele 2. Printre titlurile din aceasta serie se numara : Vara ultimei iubiri, Flacara iubirii sau Iubirile unui marinar. Ultimul titlu este un rezultat al studentiei sale, cand a fost marinar pe nava scoala Mircea;

 

– Poezii – O alta abordare foarte interesanta a autorului este cea asupra poeziilor. Acesta introduce in aproape toate seriile versuri, presarate si puse in gura personajelor romanelor. Ulterior, datorita multitudinii de versuri din romane, Pavel Corut le culege si le uneste in volume distincte:Descantece din neamul geto – dacilor, Vraja noptilor albastre, Cantece Daco Romane si Parodii Politico Religioase;

 

– Analiza mituri religioase- O alta pasiune a autorului este religia, fapt pentru care a reusit sa scrie o serie de analize ale miturilor religioase. Titlurile analizelor sunt ” Eva nu e mama noastra”, „Marile secrete ” si Mantuirea de dupa cumplita ratacire”.

Cartile publicate de Pavel Corut se gasesc aici, cu diverse reduceri

 

Pe langa activitatea de scriitor, Pavel Corut a incercat si o activitate politica, fiind fondator al unui partid numit Partidul Vietii Romanesti ( PVR). In 2000 partidul este inregistrat printre cele 71 de partide deja existente, iar in 2002, Pavel Corut il dizolva.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *