Tehnologia a atins un ritm de dezvoltare foarte rapid (mai ales in ultimii ani) cu ajutorul companiilor de renume din lume. Datorita acestui lucru, in momentul de fata, avem posibilitatea de a face lucrurile sa fie mult mai simple, de a lucra in pasi mai rapizi si de a pastra legatura intre noi sau de a fi la curent cu noutatile mult mai usor. Evident, totul are un pret, insa, de exemplu, companiile de telefonie ofera posibilitatea oricarei persoane de a detine un spartphone (def: telefon inteligent).

motorola-ara

In ultima vreme cei de la Motorola au inceput sa se dezvolte in pasi din ce in ce mai rapizi si intr-un mod exceptional, probabil sub imboldul Google. De o perioada se tot vorbeste de smarthpone-ul modular, mai exact despre un telefon inteligent caruia ii poti schimba orice piesa, cum doresti, cand doresti, unde doresti. Pana de curand acest lucru a fost doar o simpla idee, insa, cei ce se ocupa de compania acesta au facut ca aceasta sa devina realitate prin Motorola Ara.

Cu ajutorul acestui telefon, aceasta compania doreste sa aduca hardware-ului exact facilitatile pe care Android-ul le-a adus software-ului si totodata doresc sa imbunatateasca relatiile dintre utilizatori si telefoanele pe care le poseda. Mai exact sa iti dea practic puterea de a decide cum sa arate device-ul, ce sa faca, unde si din ce anume sa fie facut, respectiv cat costa si cat de rezistent sa fie. Teoretic vorbind, toate aceste facilitati sunt aduse odata cu proiectul Ara.

Structura de baza a telefonului Motorola Ara este un endoschelet la care pot fi atasate mai multe module precum procesorul, bateria, display-ul, memoria RAM si asa mai departe. Totodata, acestea pot fi schimbate oricand utilizatorul doreste si pot chiar sa fie personalizate.

Au trecut cativa ani buni de cand Motorola lucreaza la acest proiect, urmand sa trimita invitatii catre dezvoltatorii de renume, insa, cel mai important lucru este ca acestia sa vada ideea lor ca fiind una foarte buna si cu multe perspective.

Parerea mea este una foarte buna de modul in care tehnologia continua sa evolueze deoarece datorita acestui lucru vom avea la dispozitie mai multe facilitati pe viitor, vom invata lucru noi si (evident) o sa putem face lucrurile sa se miste intr-un ritm mult mai rapid si mai sigur.

Pana in momentul de fata companiile dezvoltatoare au facut in asa fel incat tehnologia sa ajunga intr-un stadiu exceptional, iar acest lucru s-a intamplat intr-o perioada foarte scurta de timp – daca stam sa ne gandim cat de lent a evoluat in trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *