Răzvan Nedu și Ionela Grecu, cei doi sportivi ai Lotului Național de Paraclimbing au participat la Los Angeles la ultima Cupă Mondială de Paraclimbing din acest an, cu o dublă reușită: locul 2, respectiv 3.

Răzvan și Ionela au concurat la categoria visually impaired a sportivilor cu deficienţe de vedere. Răzvan Nedu, proaspăt vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Paraclimbing din septembrie, a obținut duminică argintul, fiind foarte aproape de experimentatul sportiv nipon Kobayashi Koichiro (53 de ani, de cinci ori Campion Mondial, care a cățărat câteva mișcări în plus și a obținut aurul a sezonului în clasa B1.

Răzvan Nedu este căpitanul Lotului Național de Paraclimbing și instructor de escaladă la Climb Again. “Înainte de plecarea la Los Angeles am spus că 2021 a fost anul de argint pentru mine. După Cupele Mondiale din Austria și Franța și Campionatul Mondial din Rusia, am sperat la aur în SUA. Dar, e clar că închei anul competițional cu argint. Nu a fost să fie aur, dar experiența din Los Angeles mă bucură și mă voi concentra pe sezonul competițional viitor.” a declarat Răzvan după concurs.
Ionela Grecu : “M-am situat a treia la categoria B3 (Masterclass) și rezultatul mă face să am și mai multă încredere în mine pentru următorii ani competiționali. Cred că pas cu pas se poate ajunge la performanță. Nimeni nu ar fi crezut acum câțiva ani că aș putea fi un sportiv cu rezultate internaționale. Le mulțumesc celor care au crezut în mine, Asociației Climb Again și tuturor colegilor din lotul național”

Claudiu Miu, antrenor și fondatorul Asociației Climb Again: “Am avut un an competițional foarte bun și am adus medalii pentru România de la toate concursurile internaționale la care am participat. Lotul Național de Paraclimbing este tot mai puternic , iar acest sport devine tot mai popular. Vom continua să ne antrenăm și să atragem cât mai mulți copii cu dizabilități către escaladă, pentru că sunt convins că există între ei mulți viitori campioni.”

Climb Again a dezvoltat primul centru de terapie prin escaladă din Europa la București și coordonează Lotul Național de Paraclimbing al României. Anul acesta rezultatele extraordinare de la Cupele Mondiale de Paraclimbing și de la Campionatul Mondial din Moscova au confirmat valoarea și ascensiunea acestui sport în România.

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), fondată și condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă. Din 2014, Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, sprijin psiho-emoțional și kinetoterapeutic pentru copii și tineri cu dizabilități: deficiență de vedere, de auz, tulburări neuromotorii, deficiențe asociate. Climb Again este și coordonatorul Lotului României de Paraclimbing.
Arhivă foto: Climb Again & Daniel Gajda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *