Un pachet de servere VPS reprezinta un upgrade pentru orice website activ de multa vreme; aceasta solutie te ajuta sa dispui de o cantitate mai mare de resurse decat intr-un plan partajat. Datorita faptului ca ai o alta memorie si latime de banda, viteza de incarcare este imbunatatita. Astfel, experienta utilizatorilor devine mai placuta si poti sustine un volum superior de trafic.

Serverul este virtual, fiind derivat dintr-unul fizic si iti permite sa ai parte de performante similare cu cele de la un hosting dedicat. Cu toate acestea, costurile raman in continuare reduse si nu va fi necesar sa faci sacrificii financiare. Inainte de a achizitiona un asemenea plan, trebuie sa decizi insa ce fel de sistem de operare ai de gand sa folosesti. Iata ce beneficii ai daca optezi pentru Windows!

Interfata de utilizare

Spre deosebire de Linux, Windows s-a bucurat de un nivel de popularitate mult mai mare. Microsoft a fost prezent pe servere VPS de multa vreme, iar software-ul a fost conceput in asa fel incat sa poata fi folosit de toata lumea. Compania a inteles ceea ce-si doresc clientii, astfel incat au creat o interfata usor de administrat. Probabil cunosti deja cum functioneaza majoritatea programelor, iar pentru intrebari sau nelamuriri au fost create sute de ghiduri si tutoriale pe site-ul oficial. Windows este disponibil in optiunea 7, 2008 sau 2012. Desi pot fi necesare cateva configurari initiale, programatorii se vor bucura de o gama variata de functii.

Arhitectura pe servere VPS este construita fara niciun punct de esec si te poti conecta oricand printr-un client SSH. Ai parte de acces root complet si ai posibilitatea de a seta conturi cu permisiuni reduse, precum si de a limita incercarile de autentificare. Un alt beneficiu al interfetei este suita MS Office, care poate fi utilizata de catre angajati. Aceasta include programele Word si Excel, care ajuta in crearea textelor si in analizarea progresului. Celelalte programe au rolul de editare foto, administrare baza de date, agenda, editor vizual de pagini web si prezentare grafica.

Suportul tehnic

Linux are o comunitate mica de dezvoltatori web, iar suportul oferit de companie este unul limitat. Pe de alta parte, sistemele de operare Windows nu sunt de tip Open Source si necesita o licenta care trebuie platita lunar. Astfel, compania ofera suport tehnic pentru toate situatiile neprevazute. Acesta este valabil 24/7, iar tu ai la dispozitie o echipa de specialisti IT care sunt gata sa rezolve toate erorile tehnice. Esti anuntat in legatura cu toate update-urile pe servere VPS si primesti raspunsuri detaliate la intrebari. Pentru a spori gradul de protectie, ar fi recomandat sa instalezi un antivirus. Indiferent ca alegi o optiune premium sau una gratis, acesta va bloca programele malware si le va sterge pe cele existente. Asigura-te ca dispui intotdeauna de protectie DDoS si backup automat direct de la furnizor. Aceste servicii sunt esentiale pentru a preveni atacurile cibernetice si pentru a restaura datele la normal atunci cand sunt compromise.

Procesul de management

Un sistem de operare Linux este flexibil, dar necesita cunostinte tehnice pentru a putea fi setat in mod corespunzator. Daca nu ai experienta in acest domeniu si nu esti o persoana pasionata de calculatoare, navigarea si rezolvarea problemelor nu vor fi experiente placute. In plus, aplicatiile precum Outlook sau Adobe Photoshop nu sunt disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *