Dieta de 7 zile este o dieta disociata, care continua sa circule in ciuda faptului ca este foarte dezechilibrata.
Aceasta dieta consta intr-un plan simplu de 7 zile, care pune accentul pe un grup de alimente in fiecare zi, in timp ce celelalte sunt eliminate complet.

Originea acestei diete este necunoscuta si, in ciuda faptului ca nu este foarte sigura si sanatoasa, oamenii spun ca au slabit si se simt bine cu dieta de 7 zile.

Planul de dieta pentru 7 zile

Luni

Mancati numai fructe sau sucuri facute din fructe, cu exceptia bananelor.

Marti

Mancati toata ziua legumele (si supa de legume) pe care le doriti.

Miercuri

O combina?ie intre luni si marti (de exemplu, fructe – cu exceptia bananelor, sucuri, legume, supe de legume).

Joi

Mancati 5 banane si beti 5 pahare de lapte integral. Unele versiuni spun 8 banane si 4 pahare de lapte. Calorii: 1254

Vineri, Sambata si Duminica

Mancati 4 fripturi ( vita / pui / peste) cu legume verzi nelimitate.

In fiecare zi de dieta este recomandat sa beti minimum doi litri de apa plata. De asemenea, puteti consuma ceaiuri neindulcite, cafea fara zahar sau cu indulcitori si apa plata cu lamaie.

Exercitiul nu este inclus in dieta de 7 zile, si ar putea fi periculos sa efectuati o multime de activitati fizice, in special pentru persoanele cu probleme in reglarea zaharului din sange. Puteti face exercitii precum mersul pe jos, dar nu in pas grabit, sau dansul in limita in care va simtiti confortabil.
Una dintre partile cele mai tulburatoare ale acestui plan este caracterul vag al sumelor de calorii pentru fiecare zi.
Numai joi, putem fixa un total de calorii. Celelalte zile sunt neclare in ceea ce priveste aportul de calorii.

De exemplu, cei care tin dieta, luni au voie sa manance doar fructe sau sa bea suc de fructe. O persoana ar putea manca 5 mere mici si sa ajunga la doar 260 de calorii pentru intreaga zi, in timp ce alta persoana ar putea consuma 3 portocale, 3 mere, si 6 – 8 pahare de suc ??de struguri si sa ajunga la 1325 de calorii.

Dietele disociate dau rezultate in cele mai multe cazuri, si sunt eficiente datorita faptului ca in fiecare zi alimentele difera iar corpul nu se poate obisnui cu un anumit aport de calorii. Fiind o dieta instabila in calorii nu este foarte sanatoasa si nu este recomandata.

Dietele disociate, ca aceasta, duc de cele mai multe ori la un efect yo-yo. Acest ciclu de a castiga in greutate si de a pierde in greutate, este greu resimtit de corp si poate distruge in cele din urma metabolismul unei persoane.

Un plan de dieta care nu este de restrictiv, bine echilibrat nutritional, invata controlul portiilor, si abordeaza motive emotionale impotriva supraalimentarii, este intotdeauna cel mai bun pe termen lung.

Dieta de 7 zile nu este un astfel de plan si cel mai probabil nu va da rezultate pe termen lung, si chiar daca pierdeti in greutate este posibil sa intampinati probleme de sanatate.

Acest tip de dieta este strict informativa, nu este recomandata copiilor, femeilor care alapteaza, persoanelor cu probleme de sanatate sau femeilor gravide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *