Fie ca e vorba despre a face un cadou deosebit sau despre a achizitiona un obiect pretios de a carui valoare si utilitate ne putem bucura pentru mult timp, ceasurile au reprezentat mereu o investitie inteligenta.

Si daca francezii si italienii sunt renumiti ca fiind maestri ai modei si elegantei, cu siguranta nimeni nu poate contesta renumele elvetienilor cand vine vorba de o oferi lumii cele mai precise si complicate mecanisme de masurat timpul.

In functie de bugetul fiecaruia, piata ceasurilor elvetiene are cate ceva de oferit pentru toata lumea, important este sa fii bine informat si sa stii cu exactitate ce iti doresti de la noua ta achizitie: simplitate, extravaganta, branding de renume?

Cand vine vorba de a afla detalii despre diferitele marci si modelele existente, de a compara functiile complicate sau de a face alegerea potrivita in ceea ce priveste pretul, fie ca e vorba despre ceasuri sport sau piese elegante, poti apela cu incredere la serviciile pe care site-uri precum Horologue ti le pune la dispozitie.

Astfel, vei afla ca preturile acestor ceasuri ravnite de toata lumea pot varia de la 800 de dolari pentru un ceas sport marca Tag Heuer, modelul Formula 1, pana la 35.000 de dolari pentru un ceas din aur de tipul in asta

Rolex Yacht-Master II. Bugetul este deci definitoriu atunci cand vine vorba despre alegerea unui ceas, insa nu uitati ca, laolalta cu un branding de renume, vin si beneficii precum garantia extinsa si certificarea COSC, deci siguranta lucrului bine facut.

Marci precum Tissot sau Bulova fac parte si ele din sectorul ceasurilor de lux care ofera linii mai accesibile, fara sa faca rabat de la calitate.

Trebuie sa mentionam insa si faptul ca, pentru un colectionar pasionat in cautare de editii limitate sau modele vintage, uneltele de informare sunt indispensabile in gasirea celor mai bune oferte. Si daca alegerea se dovedeste dificila, cunoasterea indeaproape a modului in care ceasurile sunt fabricate, intelegerea mecanismelor complicate si a functiilor speciale, variatia preturilor in functie de zonele de achizitionare, toate acestea se dovedesc indispensabile pentru a face alegerea cea mai potrivita. Cum altfel ai putea decide intre a cumpara un IWC precis, cu un design deosebit sau un Patek Philippe, a caruit traditie in manufactura ceasurilor vorbeste de la sine.

Varietatea ceasurilor elvetiene este atat de bine reprezentata pe piata incat, de cele mai multe ori, suntem ademeniti in a face o achizitie rapida. Insa cum un ceas elvetian inseamna cu mult mai mult decat un simplu instrument de masurare a timpului, cercetarea prealabila a pietei astfel incat sa ai certitidinea ca alegi marca si modelul potrivite pentru tine, beneficiind in acelasi timp de cel mai bun pret de pe piata, reprezinta pasul pe care orice cumparator inteligent ar trebui sa il faca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *