Dan Puric este un artist complet al zilelor noastre. Nascut in anul 1959, este autor, actor, eseist si regizor de teatru. Meseria lui de baza este cea de actor, jucand si astazi pe cea mai mare scena a Romaniei, Teatrul National. Artistul a reusit sa joace in numeroase piese de teatru si film si in ultimii ani a publicat trei carti, care au devenit foarte repede Bestseller in Romania.

 

cine-suntem-dan-puric

 

Prima carte publicata de Dan Puric este „Cine Suntem”

Aparuta in 2008 la editura Playtera, cine suntem este o constientizare a apartenentei noastre religioase. Ortodox convins, Dan Puric reuseste sa isi transpuna credinta in paginile acestei carti. Cartea incepe cu indemnul parintelui Iustin Parvu ” Urmati-l, cititi-l si-l veti intelege!”
Cartea poate fi achizitionata de aici

 

 

 

 

despre-omul-frumos-dan-puric

 

Cea de a 2-a carte, „Despre Omul Frumos”

Ea vine ca o continuare la prima carte tiparita de Puric. Omul Frumos vorbeste despre frumusetea si istoria neamului romanesc, frumusete care pe zi ce trece incepe sa dispara dintre noi. Omul frumos este un roman ideologic, iubitor de pamant, de neam si de Dumnezeu.
Cartea poate fi achizitionata de aici

 

 

 

 

fii-demn-dan-puric

 

In 2011, dupa „Omul Frumos” si „Cine Suntem”, Dan Puric a lansat si volumul „Fii demn”

Cartea structurata in 6 capitole scrise la persoana 1 prezinta un om care reuseste sa se bucure de fiecare parte frumoasa a vietii. Reuseste sa se bucure de fiecare rasarit de soare, de fiecare apus, si de fiecare simtamant. Eroul cartii reuseste sa identifice cele 3 repere ale fericirii romanilor : mama, pamantul si martirii neamului.
Cartea poate fi achizitionata de aici

 

 

Stilul de a scrie al lui Dan Puric este unul simplu, impodobit pe alocuri cu umor si ironie tipic romaneasca.

Pe langa cele 3 carti, Dan Puric are o istorie extrem de bogata in ceea ce priveste teatrul. Acesta a jucat roluri principale in nu mai putin de 21 de piese si a reusit sa regizeze 9 piese pe marile scene ale lumii.

Printre personajele interpretate cu succes se numara Don Quihote, Eminescu sau Agamita Dandanache. Insusi talentul sau de scriitor vine in urma unei bogate experiente in lumea foarte bogata in cultura din teatrul romanesc.

Cariera profesionala a lui Dan Puric incepe cu liceul de arte Nicolae Tonitza absolvit in anul 1978 si continua cu Institutul de arta teatrala si cinematografica din Bucuresti, absolvit in 1985. Dupa cele 2 scoli si dupa o trecere de 3 ani pe la Teatrul Mihai Eminescu din Botosani, Dan Puric ajunge sa fie angajat permanent al Teatrului National Bucuresti si sa interpreteze numeroase roluri mari.

Vezi aici pachetul Dan Puric Carti – include toate cele trei volume publicate

In cariera sa actoriceasca, se numara si o serie de roluri in filme precum Padurea de fagi, Primavara Bobocilor sau Orient expres.

Dan Puric este si posesorul a numeroase premii, primite pentru diverse momente din activitatea sa : Premiul Aristizza Romanescu pentru realizarile din teatru si film, Premiul Uniter pentru teatrul non verbal, marele premiu UNESCO pentru dezvoltarea culturala pe care o promoveaza, Ordinul national Steaua Romaniei in grad de cavaler pentru deosebitele servicii culturale, si alte premii care ii incununeaza cu succes intreaga cariera.

In ceea ce priveste cariera publicistica, cu siguranta cele trei carti prezentate mai sus nu sunt singurele carti si autorul pregateste alte volume scrise in stilu-i caracteristic. Pentru romani, Dan Puric si operele sale sunt un model de iubire nationala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *