Desi la prima vedere nu pare, pentru a achizitiona o lanterna trebuie sa cunosti cateva detalii despre ele, doar asa vei putea sa o alegi pe cea mai buna de pe piata si care sa iti ofere doar avantaje si beneficii.

In plus, fiecare lanterna trebuie aleasa in functie de nevoia ta si scopul pentru care vrei sa folosesti. Astfel ca, pentru inceput trebuie sa stii pentru ce o vei folosi, cat de des si cat de mult. Dupa ce ai raspuns acestor intrebari, iti recomand sa parcurgi materialul urmator.

Doar asa vei putea afla care sunt cele mai importante aspecte ale unei lanterne si cu ajutorul carora, aceste produse iti vor oferi o comoditate si o simplitate mai mare, indiferent de nevoia pe care tu o ai.

Cum sa aleg cea mai buna lanterna ?

1. Tipul de utilizare – dupa cum am amintit si putin mai sus, este esential sa stii pentru ce o folosesti si ce scop are. In cazul in care, ai nevoie pentru a merge pe munte asigurate ca nu este foarte grea si lumina pe care o reda sa parcurga o distanta cat mai mare. Doar asa iti vei asigura o mai mare comoditate in ceea ce consta folosirea lanternei pe timpul noptii atat pe munte cat si in orice alta situatie. Si in plus, cu cat este mai puternica cu atat este mai avantajoasa mai ales ca in paduri este esentiala o lanterna cat mai puternica, dar in schimb, daca o vei folosi doar in gospodarie cauta o lanterna ceva mai slabuta pentru a nu investi o suma mult prea mare pe ceva de care nu te poti bucura la maxim.

2. Rezistenta la cazaturi – dupa cum iti poti da seama, lanternele de calitate sunt cunoscute pentru rezistenta lor din timpul loviturilor sau cazaturilor. Exista situatii in care si tu o poti scapa fara intentie, asa ca ai grija sa reziste la diverse cazaturi, mai ales pe un teren foarte tare.

3. Rezistenta la apa – un alt aspect foarte important pentru orice persoana, face referire la rezistenta lanternelor pe care o au impotriva apei. Avand in vedere ca exista cazuri in care ori sunt scapate in apa, ori sunt plouate, ele totusi, pentru a fii considerate de calitate trebuie sa reziste in aceste situatii si sa functioneze fara probleme.

4. Tipul bateriei – indiferent in ce scop vei folosi lanterna, bateria are un rol extrem de important. Mai ales ca se intampla destul de des ca orice persoana uite sa cumpere o baterie de rezerva. Astfel, aceasta trebuie sa aiba o durata de viata cat mai mare, doar asa nu te va lasa in situatiile in care ai mare nevoie de ajutorul unei lanterne de calitate.

5. Tipul becului – dupa cum iti poti da seama, becul are si el un rol extrem de important, avand in vedere ca luminozitatea lanternei depinde de acest aspect. Specialistii din domeniu, recomanda ca lanterna sa aiba bec de tip LED, acesta fiind cel mai puternic tip de bec care poate fi folosit la o baterie si care este de o calitate superioara.

O lista a celor mai populare lanterne de pe piata impreuna cu mai multe detalii despre fiecare model se poate gasi pe Besty.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *