Sedentarism inseamna stilul de viata pasiv, in care miscarea nu prea intra „in ecuatie”. Munca la birou, persoanele care lucreaza in masina de cusut, scriitorii care aloca o mare parte a zilei in fata laptop-ului, toti au de suferit din cauza nemiscarii.

Statul pe scaun influenteaza negativ sistemul osos in principal, dar si sistemul muscular si cardiovascular ceea ce rezulta in imbatranire prematura. Coloana are cel mai mult de suferit, mai ales daca nu folosim un scaun ergonomic ajustat pe dimensiunile personale.

Munca la birou produce monotonie prin repetarea catorva procese fixe, ceea ce duce la plictiseala. Aceasta este cauza aparitiei unor boli de inima dar si a unor accidente cerebrale.

Aceste efecte nocive ale sedentarismului pot fi combatute eficient prin folosirea scaunului ergonomic dar si prin alternarea statului pe scaun cu miscari fizice de relaxare a musculaturii umerilor si gatului. In afara orelor de program e necesar sa faceti sport sau plimbari prin parc care sa va puna sangele in miscare. O alimentatie sanatoasa si un program de somn corect pot completa exercitiile fizice zilnice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *