Biroul este un spatiu care ar trebui sa ne inspire si sa ne sporeasca concentrarea. Mobila de birou trebuie sa fie practica, sa ne putem desfasura activitatea in cele mai bune conditii. Deoarece intr-un birou iti petreci o mare parte din zi, trebuie sa acorzi o atentie sporita alegerii fiecarei componente a acestuia.

In primul si in primul rand trebuie sa tii cont de locul si spatiul in sine, care urmeaza sa fie gazda mobilierului cu pricina. Pentru a duce la bun sfarsit orice sarcina pe care o ai la locul de munca sau la scoala, ai nevoie de un spatiu suficient, atat in ceea ce priveste dimensiunile incaperii cat si ale mobilei. Biroul de lucru ar trebui sa aiba o dimensiune minima de 75X150cm, asadar, incaperea de birou trebuie sa fie si ea destul de mare.

Si lumina dintr-o incapere contribuie la puterea de concentrare. Indiferent de natura acesteia, artificiala sau naturala, trebuie sa te asiguri ca nu cade perpendicular pe ochii tai sau pe monitor. Este obligatoriu ca lumina sa aiba o pozitie laterala, deoarece in felul acesta nu te va obosi si iti va oferi tot confortul de care ai nevoie.

In functie de preferinte, vei alege si culoarea mobilei. Sa nu crezi ca daca alegi o mobila de birou mai colorata vei parea mai putin profesionist. De cele mai multe ori, culorile sunt cele care confera inspiratie si inveselesc atmosfera. Biroul ales in culori mai vesele are menirea de a detensiona atmosfera in momentul unei intalniri de afaceri. Culoarea mobilei de birou se poate pondera cu ajutorul unor nuante mai neutre. Cu alte cuvinte, ori alegi piese de mobila in doua culori, ori alegi o culoare neutra pentru pereti.

In ceea ce priveste materialul, alege unul trainic precum lemnul. Nu trebuie sa te abati de la calitate, deoarece mobila de birou reprezinta o investitie pe termen lung.

Bugetul poate sa fie si el un aspect deosebit de important, atunci cand esti in cautarea unei piese de mobilier perfecte, fie ca este de birou sau este destinata unei alte incaperi.. Fiecare isi cunoaste limitele si in functie de posibilitati si preferinte isi va alege mobila de birou potrivita.

Nu neglija scaunul ! Chiar daca este un element ceva mai marunt al biroului, acesta este etrem de important. Daca iti petreci multe ore pe zi la birou, acesta trebuie sa fie ergonomic, sa iti mentina o pozitie de sezut corespunzatoare, coloana vertebrala sa nu fie afectata de nenumaratele ore petrecute la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *