Nu credem ca mai exista in momentul de fata o locuinta in care sa nu gasim cel putin un aspiratorul, iar asta pentru ca preturile au inceput sa fie unele foarte mici, iar utilitatatea acestui electrocasnic una foarte mare. Tuturor ne place sa locuim intr-o casa curata si confortabila, in care sa ne simtim bine si sa ne petrecem timpul intr-un mod cat mai placut in compania persoanelor apropiate noua. Ce ne facem insa atunci cand o buna parte din timp suntem plecati si ajungem acasa obositi, incapabili de a mai depune efort si pentru a face curat?

Pe piata putem gasi foarte multe categorii de aspiratoare, fiecare venind cu avantaje si dezavantaje, precum si cu preturi variate, care se pliaza pe fiecare tip de buget in parte. Cel clasic isi poate face treaba pentru care a fost construit foarte bine, dar daca ne dorim ceva superior, din mai multe puncte de vedere, atunci cel mai bine este sa ne indreptam atentia spre un aspirator cu apa, el fiind mult mai prietenos cu sanatatea noastra, dupa cum o sa poti observa in randurile care urmeaza.

Afla ca printre avantajele unui aspirator cu apa se numara eficienta mult mai ridicata in aspirare, precum si faptul ca persoanele alergice nu vor mai avea de suferit in urma folosirii sale, deoarece praful nu va mai ajunge intr-un procent foarte mare inapoi in aer, pentru ca ulterior sa se depuna inapoi pe suprafetele recent aspirate. Da, asta este unul dintre marile dezavantaje ale modelelor clasice, sacii aceia nefiind unii foarte eficienti din acest punct de vedere. Acesta este si motivul pentru care in ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia spre modelele cu apa (cu filtrare prin apa ori chiar cu spalare, cele din urma fiind ceva mai scumpe si putand fi folosite pe un numar mai mare de suprafete).

Acum ca am stabilit cat de util poate fi aspiratorul cu filtrare prin apa, haide sa vedem impreuna cum il alegem pe cel mai bun, in functie de bugetul pe care il avem. Noi nu vom intra in foate multe detalii aici, iar asta pentru ca avem un material destul de cuprinzator la noi pe site (am dat link-ul putin mai sus) pe care ti-l recomandam sa il citesti chiar si daca inca nu ai in planuri achizitionarea unui astfel de electrocasnic).

Deoarece vorbim de un aspirator cu apa, evident, primul lucru pe care il vei avea in vedere este capacitatea pe care rezervorul pe care il vom umple cu apa o are. De obicei ea variaza intre 1.5 si 8 litri – aceasta din urma valoare o vom regasi mai ales in cazul modelelor create special pentru uz industrial. Noi recomandam mai degraba o capacitate medie spre mica, in cazul unui apartament ori a unei case care nu are dimensiuni foarte mari (de exemplu 2-3 litri capacitatea rezervorului).

Un alt element important este reprezentat de puterea pe care aspiratorul o are, urmata de capacitatea de aspirare a acestuia. Nu trebuie sa uitam nici de accesoriile pe care le putem primi la pachet, ele putand adauga functii suplimentare acestuia. Putem spune ca si producatorul de la care cumparam poate avea o importanta mare in ceea ce priveste calitatea aspiratorului si fiabilitatea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *