Un cămin bătrâni poate deveni a doua casă a seniorului, unde își va petrece o perioadă a bătrâneții și-și va face noi prieteni. Un astfel de centru premium le oferă cele mai bune servicii locatarilor săi. La LUXAB le asigurăm creșterea calității vieții și un mediu plăcut în care pot desfășura diverse activități.

Dacă te-ai hotărât împreună cu vârstnicul că este timpul apelării la servicii specializate pentru îngrijire, urmează alegerea centrului. Există o listă de criterii pe care o poți lua în considerare când faci o decizie.

Cămin bătrâni – Ce aspecte trebuie să avem în vedere când facem o alegere?

  • Clădirea căminului – Primul lucru pe care îl vei putea observa în legătură cu un centru pe care îl vizionezi este aspectul. Atât cel exterior, cât și cel interior trebuie să-ți ofere o stare de bine și să fie îngrijite și special gândite pentru persoanele vârstnice. Este important ca deplasarea să se poată efectua cu ușurință și fără pericolul unei accidentări. De asemenea, dotările camerelor trebuie să-i permită seniorului să poată desfășura și activități de unul singur dacă își dorește. De exemplu, un televizor ar trebui să fie nelipsit. Nu în ultimul rând, curtea reprezintă un aspect foarte important pentru viitoarea casă a pensionarului. Plimbările în aer liber sunt foarte benefice pentru sănătate, așadar trebuie să existe și un loc special amenajat pentru astfel de activități.

  • Serviciile puse la dispoziție – Fiecare centru în parte prezintă o selecție diferită de servicii. Este important să te orientezi după un loc unde seniorul poate desfășura activități sociale și poate avea un program personalizat. Până la urmă, nevoile și preferințele fiecărei persoane în parte diferă. De asemenea, curățenia în camere trebuie să fie asigurată de către personal, mai ales în cazul vârstnicilor cu probleme de mobilitate.

  • Îngrijiri medicale specializate – Medicamentația trebuie administrată pe personal calificat, conform indicațiilor medicului specialist. De asemenea, posibilele urgențe medicale trebuie gestionate de specialiști. De aceea, este important ca centrul pentru care optezi să aibă medici specialiști la dispoziție . Un astfel de centru este camin Luxab, care ofera toate aceste servicii dar si o Capela Ortodoxa cat si alte servicii de top. Mai mult decât atât, supravegherea permanentă este foarte importantă, mai ales în cazul persoanelor cu anumite afecțiuni.

Activitățile recreative desfășurate în cadrul căminului reprezintă o parte importantă ce contribuie la starea de bine a seniorilor.

Ce activități recreative pot desfășura pensionarii într-un cămin bătrâni?

Un centru de îngrijire pentru bătrâni premium le va pune la dispoziție o multitudine de activități recreative pe care le pot desfășura. Există atât activități care presupun efort fizic, dar și care nu presupun. În funcție de posibilități, seniorul poate alege ce-și dorește să facă.

Care sunt cele mai populare activități pentru vârstnici?

  • Plimbările – În orice parte a zilei, locatarii unui centru bătrâni pot defășura plimbări în grădina prevăzută. De cele mai multe ori, dimineața sau seara sunt cele mai indicate momente ale zilei pentru astfel de activități. Plimbarea de înviorare este mijlocul ideal prin care se poate începe o zi bună.

  • Vizionarea filmelor la televizor – Este o activitate care nu necesită niciun fel de efort fizic din partea participanților. De asemenea, este ideală pentru zilele ploioase sau pentru momentele când nu dorești să faci mișcare.

  • Jocuri de societate – Există anumite cămine care organizează și seri special dedicate jocurilor de societate. Totuși, poți alege să desfășori o astfel de activitate în orice parte a zilei. De exemplu, un joc de cărți îți permite să te distrezi, dar șă porți și discuții simultan.

Așadar, un cămin bătrâni premium îi poate îndeplini toate necesitățile persoanei dragi din viața ta ajunsă la vârsta pensionării. Poți verifica serviciile care sunt puse la dispoziție și vizualiza poze din incinta căminului LUXAB. Asigurăm servicii calitative și personal calificat care să aibă grijă de persoanele dragi ție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *