Insomnia este incapacitatea de a dormi corect, care îți poate transforma viața într-o problemă de zi cu zi. Când corpul tău nu se odihnește, apar iritabilitatea, durerile de cap, somnolența constantă și acea senzație de oboseală care pare nesfârșită. Dar insomnia nu apare de la sine, din moment ce sunt mai mulți factori care intervin în apariția acestei alterări nervoase, de aceea suplimentele alimentare nu vor fi la fel pentru toată lumea.

Unul dintre cele mai avansate preparate pentru starea de bine este 5 HTP Armonie. Acesta este un complex unic, natural, care conține printre cele mai eficiente ingrediente pentru obținerea unei stări de bine. Rezultatele obținute cu 5 HTP Armonie sunt maximizate de prezența atât a magneziului, cât și a complexului de Vitamina B, acestea din urmă fiind esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos central.
5-HTP conține 5-hidroxitriptofan, un compus chimic care este produs în mod natural de corpul uman. Acest compus acționează ca un precursor al unuia dintre cei mai importanți neurotransmițători, care îți poate afecta pozitiv starea de spirit și calitatea somnului, permițându-ți să fii în armonie cu tine și cu lumea din jurul tău.

Cum funcționează capsulele 5 HTP Armonie? 5-HTP (5-hidroxitriptofan) este substanța precursoare serotoninei, cunoscută sub numele de „hormonul fericirii”. Nivelurile scăzute de serotonină sunt asociate cu anxietatea, neliniștea și calitatea slabă a somnului. În consecință, cantitățile suficiente au un efect invers, ajutându-te să te bucuri de viață. 5 HTP Armonie este îmbogățit cu vitaminele B3 și B6, care completează în mod natural acțiunea ingredientului principal. Produsul contribuie la un metabolism energetic normal, la funcționarea normală a sistemului nervos, a funcției psihologice și la reducerea oboselii.

Magneziul este un mineral care furnizează nutrienții necesari menținerii sănătății.

Unele alimente conțin un plus de magneziu care completează o deficiență. Pentru persoanele cu deficit de magneziu, există suplimente alimentare necesare pentru a furniza acest mineral. Și chiar și celor care suferă de o patologie precum migrena, medicul poate prescrie medicamente pe bază de magneziu. Este important de menționat că lipsa acestui mineral este uneori imperceptibilă. Simptomele deficitului pot fi foarte ușoare, de unde și importanța de a fi vigilenți. Deși are proprietăți benefice extinse pentru organismul uman, este necesar să nu se depășească doza recomandată pentru consumul acestuia. Magneziul este folosit în diferite forme sau prezentări, ceea ce permite o gamă largă de utilizări. Poate fi consumat sub formă de tablete, capsule și chiar pulbere. Indiferent de forma de consum, suplimentele naturale cu magneziu sunt o modalitate eficientă de a oferi organismului magneziul natural de care are nevoie.

Magneziul inhibă resorbția osoasă, ceea ce înseamnă că întârzie degradarea osoasă, crescând în același timp formarea osoasă. Este de mare ajutor pentru articulații, permițând o performanță fizică mai bună.

Unele studii medicale susțin că reduce riscul de boli cardiovasculare și hipertensiune arterială. Desigur, este necesar să se și mențină o dietă bună. Acest lucru reduce și mai mult riscul de aritmie cardiacă.

Un fapt interesant este că magneziul este adăugat chiar în unele formule pentru sugari.

Se poate spune că magneziul este o soluție naturală, un contribuitor preventiv și, în același timp, poate fi util ca element complementar în susținerea tratamentelor pe anumite patologii. Este de înțeles, așadar, potențialul din spatele unui mineral natural, dezavantajele unuia de origine sintetică. Magneziul obținut din alimente, din surse naturale, va avea o asimilare superioară, iar excesul este eliminat în mod natural. În schimb, suplimentele sintetice sunt mai greu de eliminat, fiind astfel foarte important a se folosi cantitățile adecvate fiecărei persoane. Consumul excesiv al acestui mineral poate provoca greață, diaree, vărsături și slăbiciune. Sunt câteva dintre efectele secundare care pot apărea după un aport mult mai mare decât cel recomandat. Acest lucru este însă ușor de evitat dacă sunt urmate recomandările oferite.

Sursa: https://nutricionyfarmacia.es/blog/nutricion/minerales/que-es-el-magnesio-propiedades-y-beneficios/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *