Daca vorbim de camere foto special pentru vacante, probabil cea mai desteapta alegere este o camera foto subacvatica.

Desi performantele aparatelor foto subacvatice nu se pot compara cu cele ale unui DSLR sau al unui Mirorrless, acestea au marele avantaj ca pot fi folosite in cele mai vitrege conditii.

Poti trage poze fara sa stai cu frica in san ca bijuteria ta se va defecta intr-o plaje de temperaturi cuprinsa intre -10 – +40 de grade, poti filma (chiar HD la unele modele) sub apa, la o adancime de pana la 30 de metri sau poti sta fara grija daca cumva accidental scapi aparatul din mana pe beton. Pentru ca acest tip de aparate sunt extrem de robuste.

Un alt mare avantaj pe care camerele foto subacvatice il au fata de camerele clasice este greutatea si gabaritul, acestea fiind compacte de mici dimensiuni. Sa cari dupa tine un DSLR greoi atunci cand escaladezi un versant abrupt sau cand faci scufundari in mare ar fi o adevarata corvoada. (facand abstractie de faptul ca acestea oricum nu sunt rezistente la socuri puternice si nu sunt etanse)

Acestea fiind spuse, va prezint un top al celor mai performante 3 aparate de pe acest segment:

Camera Foto Subacvatica Panasonic LUMIX FT5

Este un aparat extrem de robust, etans, putand rezista in mod subacvatic pana la adancimea de 13 metri. Rezista la o presiune de pana la 100 de kilograme forta si la caderi de pana la 2 metri.

Din punct de vedere al performantelor, acestea sunt de top, Panasonic Lumix FT5 avand un senzor de 16 Mpx, putand filma la claritate HD in cele mai dificile conditii.

Obiectivul Leica DC Vario Elmar este unul excelent avand un zoom de 4x. In mod continuu aparatul poate ajunge pana la 10 cadre/sec, in vreme ce daca trageti in rafala aparatul poate trage 40 de cadre/sec, ce e drept la o rezolutie ceva mai redusa.

Camera Foto Subacvatica Olympus TG-2

Este al doilea aparat foto subacvatic in topul preferintele noastre, fiind un compact extrem de rezistent: poate cadea fara a fi afectat de la o inaltime de pana la 2.1 metri, iar sub apa rezista pana la o adancime de 15 metri.

Senzorul nu este la fel de generos precum al lui Lumix FT5, avand doar 12 Mpx, insa poate filma fara probleme in mod HD. Exceleaza insa la capitolul design, surclasandu-si clar competitorii. Carcasa este metalica, vopseaua este una de calitate exceptionala, iar aparatul este foarte ergonomic.

Ca si performante, acestea sunt acelea ale unui compact clasic. Nu ne putem astepta de la el sa traga poze artistice, dar isi face treaba in mod decent. GPS-ul integrat este surpriza cu care aparatul va poate scoate din incurcatura in situatii extreme.

Camera Foto Subacvatica Nikon Coolpix AW110

Este cel de al treilea premiant. Beneficiaza de o constructie robusta, putand fi folosit pana la adancimi de 18 metri sau pana la temperaturi de -10 grade Celsius.

Senzorul de 16 Mpx si obiectivul Nikkor cu unghi larg va vor ajuta sa trageti fotografii senzationale. In ceea ce priveste inregistrarea video aceasta poate fi realizata in mod Full HD (rezolutie de 1080 px)

Daca va petreceti vacanta la mare, indiferent de destinatia in care veti ajunge, un aparat foto subacvatic va imortaliza momente pe care putini prieteni nu le vor invidia. Iesiti din anonomat si faceti-va poze sub apa, distractia este garantata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *