Cercetatorii au descoperit ca undele magnetice pot readuce la viata portiuni de memorie „adormite”, in proportie de aproape 100%.

Rezultatele studiului au dat la iveala faptul ca mecanismele memoriei pe termen scurt sunt mult mai complexe decat se credea pana acum. Vestea buna este ca in urma cercetarilor vor aparea rezolvari competente la intrebari despre bolile mintale, care isi asteapta de mult timp raspunsurile.

Memoria de lucru (cea pe termen scurt) este tipul de memorie care ne ajuta sa ne amintim informatii importante in timp ce desfasuram o activitate, spre exemplu memorarea unui numar de telefon pe care ni-l spune cineva, suficient de mult pentru a-l putea introduce in telefonul nostru.

In mod traditional, oamenii de stiinta au crezut ca memoria de lucru retine datele pe termen scurt datorita unei activitati sustinute permanent de creier. In urma experimentelor s-a descoperit faptul ca activitatea cerebrala a zonei de memorie pe termen scurt nu este continua; ea intra in standby si revine atunci cand este nevoie de ea, intr-un interval de timp scurt (de exemplu pe durata unei discutii).

De aici si pana la concluzia fireasca, anume ca portiunile de memorie sunt acolo, dar sunt inactive, a fost doar un pas.

O multime de boli mintale au ca manifestare imposibilitatea controlului asupra a ce gandim. Daca prin stimularea magnetica a neuronilor se va putea activa aceasta memorie de lucru, aceste manifestari neplacute ar putea fi mult diminuate. Exista anumite tehnici de qigong care stimuleaza activitatea cerebrala, ne spune Ovidiu Pescarasu, profesor de qigong in Bucuresti. Prin intermediul acestor tehnici energetice orientale se dinamizeaza celulele nervoase si astfel putem trezi la viata anumite regiuni ale creierului, adormite de mai mult sau mai putin timp. In acest fel vom reusi sa mentinem creierul la functionalitate maxima, vreme indelungata, boli precum dementa senila putand fi eliminate definitiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *