Mai sunt doua zile pana la minunatele alegeri care vor propulsa Romania (a cata oara, Dumnezeule?!) sau in bratele sovieticilor, sau in laptele (de cuc) si mierea Occidentuui. Unii oameni, in special tineri, au inteles ca mizeria nu poate fi acoperita cu stampila, asa ca au ales sa nu voteze; e dreptul lor, abia se pot bucura istetii care „se spala pe dinti si vor fi pupati”, ca sa ne amintim o imbecilitate hipstereasca care a facut istorie la alegerile trecute.

Astazi am citit un articol extraordinar de „interesant”, in care era explicat dezavantajul lipsei la vot. Inteligentul domn avansa ipoteza in care doar trei romani se duc la vot (recunostea chiar el ca e un caz absurd, dar asta nu-l deranja sa mearga mai departe cu rationamentul), doi voteaza cu un partid oarecare, ca atare partidul respectiv castiga alegerile cu 66%. Infiera domnul respectiv pe cei care sunt antisistem, tragand concluzia (nu spune de unde, dar sigur a tras-o de undeva din adancuri) ca tocmai atunci cand nu votezi sustii sistemul (care-si freaca mainile de bucurie).

Dar domnul respectiv nu s-a intrebat ce-ar fi daca toti cei antisistem n-ar vota si nu s-ar mai duce la munca o saptamana. Cum ar fi daca nimeni (exceptand pe cei trei amintiti mai sus, buni cetateni, votanti si degraba isteti in a consilia cu privire la avantajele votului) nu s-ar duce la vot si nimeni nu s-ar duce la munca? Asa, de test, un scrutin si o luna de pauza. Sau sa nu mai cumpere nimic timp de trei zile (oricum majoritatea nu are nevoie nici macar de jumatate din produsele pe care le cumpara). Cum ar fi?

Oare si atunci sistemul s-ar bucura, draga domnule votant sarguincios? Inclin sa cred ca nu. Asta inseamna antisistem, nu lipsa la o votare inutila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *