Ce este atat de special la mancarea libaneza

Ce este atat de special la mancarea libaneza

Mancare sanatoasa, usoara, pe baza de carne de pui, peste, oaie, o varietate mare de legume si aperitive care te incanta prin gust si diversitate, acestea sunt doar cateva dintre argumentele pentru care bucataria libaneza este atat de apreciata si de cautata peste tot in lume.
Incantarea este cu atat mai mare cu cat ritualul deosebit de servire si gustul inconfundabil al mancarii preparate dupa retete libaneze sunt pastrate cu desavarsire.

Ce este atat de special, de fapt, la mancarea libaneza?

Daca ai gustat Falafel, Kebab, Shaorma si crezi ca prin ele cunosti specificul artei culinare din Liban, ar trebui sa te gandesti inca o data.

In primul rand, in traditia bucatariei libaneze ai parte de o servire deosebita.
Masa incepe cu mezze, o selectie variata de aperitive, asezate in vase mici de servit masa. Este o incantare pentru privire, dar si o experienta sa gusti preparatele favorite dintre: humus, piure de vinete, fructe de mare, salate, pateuri.


Urmeaza gratarele calde de peste, vita, pui, aromate cu diferite condimente traditionale sau exotice care le dau un gust special.
Desertul este la fel de atragator precum restul preparatelor. Gatite de cele mai multe ori cu miere sau apa de trandafiri, deserturile libeneze cele mai raspandite sunt baclavaua, fideaua cu nuca, fistic si branza dulce, laptele cu miere si fistic.
Masa nu se poate incheia fara traditionala cafea aromata sau ceai, servite relaxat alaturi de o narghilea care iti incanta simturile.

In afara unei astfel de mese tipice pe care o poti servi atunci cand vrei sa te rasfeti cu secretele culinare libaneze, acest tip de bucatarie are cateva preparate care ii ofera identitate si o fac inconfundabila.

Cu siguranta ai gustat cel putin o data painea libaneza sau lipia calda care are un gust foarte bun si poate fi servita cu diferite paste, sosuri sau salate. Acesta nu lipseste de pe masa si este folosita pentru a servi mancarea direct din bolurile in care este pusa, fara tacamuri. La fel de cunoscuta este si mancarea traditionala libaneza, kibbeh, preparata din carne proaspata de miel, dar si aperitivul cald Falafel, chiftelutele prajite din naut, care alaturi de humus fac deliciul meselor cu specific.

De la orice mesa imbelsugata, dar sanatoasa, cu preparate libeneze nu lipsesc bauturile.

Vinul si lichiorul de anason (arak), cafeaua tare, deosebit de aromata, ceaiul, sunt cele care acompaniaza preparatele bogate in culori si miresme ale acestei bucatarii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*