Trecerea în neființă a unei persoane dragi pune pe umerii oricărei persoane o greutate inimaginabilă. De multe ori nu există nici măcar timpul necesar pentru a jeli, deoarece este necesară organizarea serviciilor funerare pentru decedat. Tocmai de aceea, apelarea la o firmă specializată de servicii funerare reprezintă un ajutor necesar în astfel de momente.

Orice firmă care se ocupă de astfel de servicii îți va pune la dispoziție diverse pachete funerare. De obicei, în funcție de prețul alegerii îți vor fi oferite servicii mai mult sau mai puțin complexe. Pentru selectarea celui mai potrivit plan este nevoie să te ghidezi după anumite criterii:

  • Bugetul de care dispui și prețul pachetului – Reprezintă unul dintre cele mai importante criterii atunci când trebuie să faci o decizie. Totuși, chiar și cele mai puțin costisitoare variante îți pun la dispoziție serviciile de bază necesare. Prețurile serviciilor oferite de noi sunt unele accesibile, iar colaborarea este una bazată pe empatie și seriozitate. Așadar, suntem pregătiți să-ți ascultăm cerințele și să te sfătuim în privința planului ideal.

  • Dimensiunile ceremoniei – În funcție de dimensiunea ceremoniei pe care dorești să o organizezi va trebui să alegi un pachet care să-ți ofere toate serviciile necesare. De exemplu, o ceremonie de dimensiuni mari va necesita mult mai multe pregătiri și servicii din partea firmei colaboratoare. Așadar, estimarea numărului de persoane ce vor participa la ceremonie este obligatorie.

  • Tipul ceremoniei și dorințele decedatului – În unele cazuri, decedatul și-a exprimat dorința unei ceremonii diferite înainte de trecerea în neființă. Astfel, în funcție de cerințele exprimate, prețul pentru servicii funerare va fi unul diferit. Noi oferim cele mai bune variante, furnizam pachete funerare in baza talonului de pensie și ne asigurăm că îndeplinim întocmai dorințele clienților noștri. Știm cât de importantă este reușita evenimentului și cât stres fizic și moral poate oferi familiei decedatului. Tocmai de aceea suntem aici să-ți ușurăm misiunea și să-ți oferim sfaturi pe întregul parcurs.

De ce tradiții trebuie să ții cont?

Orice eveniment din viața noastră are la bază anumite tradiții. Astfel, ultimul drum al persoanei decedate nu face excepție. Firma noastră de servicii funerare te poate ajuta cu sfaturi, însă este alegerea ta ce tradiții dorești să respecți:

  • Înconjurarea sicriului – După ce răposatul este spălat și pregătit pentru înmormântare urmează punerea lui în sicriu. Totuși, înainte este necesară înconjurarea sicriului de trei ori cu un recipient care conține tămâie. Conform datinilor, întregul proces este efectuat pentru ca spiritele rele să fie alungate.

  • Bănuții în mâna decedatului – Unele familii aleg să plaseze bănuți în mâna decedatului care se presupune că ar fi pentru plătirea vămilor. Oricum, obiceiul este destul de controversat și considerat păgân de către mulți.

  • Pieptăn, oglinda sau acul și ața – Ele sunt considerate obiecte necesare în viața de apoi, de aceea sunt plasate în sicriul decedatului înainte de înmormântare.

  • Pânza neagră cu numele decedatului, data nașterii și data morții – Pânza este plasată deasupra ușii de intrare în casă și păstrată acolo pentru următoarele 40 de zile.

  • Doliu – Rudele persoanei decedate trebuie să se îmbrace în haine de culoare neagră pentru următoarele 40 de zile. Culoarea reprezintă doliul. De asemenea, persoanelor de sex masculin le este interzisă utilizarea aparatelor de ras pe întreaga perioadă.

O firmă de servicii funerare profesionistă îți va asigura reușita evenimentului și te va sprijini pe întregul parcurs. În colaborare cu noi vei avea parte de sfaturi profesioniste și soluții potrivite pentru bugetul tău. Știm cât înseamnă pentru fiecare familie un astfel de eveniment, tocmai de aceea avem grijă chiar și de cele mai mici detalii.

Contactează-ne și află mai multe detalii despre fiecare plan pe care îl punem la dispoziție!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *