A merge la un salon de relaxare pentru a face masaj thai poate parea pentru unii doar un moft. Cu toate acestea veti iesi destul de revigorati dupa o astfel de sedinta. Sa nu uitam ca foarte multi dintre doi se intind dimineata, cand se trezesc. E practic, primul lucru pe care il facem pentru a capata energia necesara de-a lungul intregii zile. Abia dupa asta urmeaza cafeaua si micul dejun. Dar ce ar fi daca “intinderea” noastra ar fi facuta de un profesionist!?

Masajul thai, e facut in general de persoane care au cunostinte medicale, cunosc corpul uman si circuitele energetice ale acestuia. Daca vorbim de un masaj thai autentic, cei care il practica cunosc si cateva dintre secretele calugarilor budisti. In Bucuresti gasim variatiuni ale masajului thailandez, cu tenta erotica. Masajul thai, chiar daca multi dintre noi au auzit recent de el, are o vechime de peste doua milenii, fiind inventat de calugarii budisti din Thailanda.

Acesta se realizeaza destul de simplu si nu e nevoie sa va dati hainele jos, insa nu trebuie sa purtati articole vestimentare mulate pe corp. Exista voci care spun ca cel mai indicat ar fi sa purtati haine de in sau canepa, cat mai largi. Procedeul se practica pe podea sau pe o saltea. Nu trebuie decat sa stati relaxat. Totul va fi facut de terapeut. Acesta va va face intinderi usoare pentru a elibera caile energetice si pentru a detensiona musculatura. Nu e nimic complicat insa fara suficiente cunostinte, nu veti putea face acasa acelasi lucru, cu o eficienta crescuta. Pe langa intinderea corpului se vor presa usor si anumite zone care sunt considerate a fi cele mai predispuse pentru a se incarca cu energie negativa. Se incepe, de regula, cu talpile picioarelor.

Masajul se aseamana cu yoga insa nu veti face nici un efort de data asta. Trebuie doar sa ascultati ce vi se spune si sa nu depuneti un efort, controlat sau nu, pentru a contracara actiunile maseorului. Daca vom surprinde o sedinta de masaj in fotografii, anumite cadre ar parea ca sunt trase intr-o lupta de arte martiale. La capitolul beneficii trebuie sa bifam revigorarea sistemului nervos, eliberarea durerilor si tensiunilor musculare, imbunatatirea circulatiei sangelui sau cresterea flexibilitatii si puterii de regenerare a tesuturilor. Efectele benefice sunt mai multe insa am preferat sa le amintesc pe cele principale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *