Lucrarea de dizertatie este incununarea a ani de pregetari, de la primul pas facut in lumea universitara pana la continuarea studiilor in vederea specializarii in profunzime pe un anumit domeniu.
Se presupune ca studentii deja trecuti prin examenul lucrarii de licenta ar trebui sa fie mai mult decat pregatiti pentru prezentarea si sustinerea dizertatiei. Nu este intotdeauna cazul deoarece diferenta intre cunostiintele de specialitate si capacitatea de a le sintetiza si prezenta intr-un mod coerent in scris este una imposibil de trecut pentru unii studenti de altfel foarte talentati.
Aceasta problema este cu atat mai presanta pentru specializarile ce nu au nimic de a face cu domeniul literaturii in care multi dintre studenti nu au inclinatii speciale catre scris. Pentru a prezenta o lucrare cu adevarat demna de nivelul cunostintelor, multi studenti din domeniile stiintifice apeleaza la lucrari de disertatie la comanda, chiar daca solutia nu este una morala.
Pentru aceia dintre studenti care se simt insa echipati cu indeajuns de mult talent literar pentru a redacta o lucrare de disertatie nu doar buna, ci una ce atinge nivelul excelentei celor scrise de experti si care redacteaza dizertatii la comanda, trebuie urmarite cu atentie cateva puncte de maxima importanta.
Onestitatea si originalitatea. In orice lucrare din domeniul academic, onestitatea este cel mai important factor al tezei redactate. Impactul prezentarii si al contributiei per total poate fi grav afectat si de cea mai mica incercare de plagiarism sau de o singura informatie inteleasa sau prezentata gresit.
Calitatea scrisului trebuie sa fie la un nivel profesional. Acesta este motivul principal pentru care multi studenti apeleaaza la lucrari de dizertatie la comanda. Multe domenii de studiu nu au absolut nici o legatura cu literatura, iar multi dintre tinerii extrem de talentati pe diversele domenii de studiu pot pur si simplu sa nu aiba indeajuns de mult talent in ceea ce priveste exprimarea ideilor. Pentru cei care vor sa redacteze o lucrare cu un impact maxim, calitatea scrisului conteaza cu adevarat. Ideeile geniale sunt usor umbrite de o exprimare precara sau neadecvata.
Exista insa cateva metode de a imbunatati calitatea scrisului:
- citind multe lucrari de specialitate pentru a se familiariza cu exprimarea folosita in domeniul
- scrisul si editarea trebuie sa reprezinte doua etape diferite ale procesului de scriere a dizertatiei. Atunci cand creierul este suprasaturat de idei, este greu sa se atinga acea obiectivitate necesara pentru a observa greselile de exprimare sau partile ce pot parea neclare pentru altii.
- exista numeroase carti si tutoriale online care trateaza probleme de gramatica, stil si conventii in ceea ce priveste stilul de scris academic. Citind cat mai multe carti de acest gen, studentul se poate asigura ca are cunostintele necesare pentru a sprijini partea de cercetare cu un text de calitate si bine redactat.
- pentru pasajele de care studentul este nesigur, cel mai bine este sa se ceara sfaturi pentru scrierea lucrarii, fie a profesorului coordonator, fie a unui coleg.
Nu in ultimul rand, daca toate aceste metode dau gres, este posibil ca studentului sa ii lipseasca pur si simplu capacitatea de a pune ideile pe hartie intr-un mod cat se poate de elocvent, caz in care, acesta poate apela la dizertatie la comanda, concentrandu-se pe partea de cercetare si studiu.