Cu totii ne-am obisnuit sa auzim de acele numere ce par fatidice asemenea lui 3, 7 sau 12. Ei bine, de acum pe lista numerelor ’’de basm’’ ar trebui sa fie introdus si numarul 10. Si acest lucru pentru ca el defineste activitatea noastra cerebrala.
Gandim, simtim, vedem, mirosim, traim si toate astea-s filtrate de catre sistemul nervos central. Am crede ca in procesul de gandire este implicat intreaga suprafata cerebrala, ca pentru fiecare gand, o armata de sinapse se unesc pentru a gasi solutia cea mai buna. Acest lucru nu sta chiar asa conform ultimilor studii efectuate in acest domeniu.

creierul
S-a demonstrat faptul ca fiecare om, chiar si cele mai mari genii ai lumii, nu folosesc decat 10% din adevarata capacitate a sistemului nervos central. Controversat fapt, care a nascut deja o serie de dezaprobari si de incercari (ce-i drept nereusite) de negare si de demonstrare a contrariului.

Creierul nostru reprezinta 2% din greutatea corpului si este un mare consumator de glucide. In urma unui experiment efectuat pe o persoana considerata cu un IQ de peste 180, s-a demonstrat ca printre activitatile preferate ale creierului nostru nu se numara neaparat si gandirea. Creierul prefera mai mult sa priveasca si culmea, sa simta. Astfel, desi ar putea mai mult, creierul gandeste doar in proportie de 10% si asta nu este suficient pentru a cuceri o lume.

Testele imagistice, RMN, care au utilizat substante marcate fluorescent au evidentiat o adevarata harta a creierului. Punand persoana supusa experimentului sa priveasca, s-a observat ca luminat a fost lobul occipital. Punand persoana sa ofere o informatie draga sufletului sau, luminat a fost lobul frontal. Atunci cand vine insa vorba de informatii stricte, de decizii, de pasi importanti pe care fiecare dintre noi este nevoit sa-i ia in viata, sunt luminate diferite zone ale creierului care creaza un cumul de stari, sentimente, impulsuri ce se materializeaza printr-o actiune fizica.

Intrebarea pe care stiinta inca si-o pune este de ce creierul se priveaza in a actiona la adevarata putere si ce s-ar intampla daca am gandi cu o intensitate de 100%?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *