Faptul ca Astra a reusit sa o elimine pe West Ham United a surprins pe toata lumea, mai ales ca echipa britanica a fost eliminata si anul trecut tot de giurgiuveni si la fel de surprinzator. De data asta, prin eliminarea britanicilor, Astra a ajuns in grupele Europa League.

Steaua este a doua echipa romaneasca ce va juca in aceasta toamna in grupele Europa League. Potrivit proagora.net, Steaua va juca in grupa L, alaturi de Villareal, FC Zurich si Osmanlispor. Astra va juca in grupa E, alaturi de Victoria Plzen, AS Roma si Austria Viena.

Este normal sa ne intrebam care sunt sansele acestor echipe sa treaca mai departe si sa joace in primavara europeana. Doar primele doua clasate din fiecare grupa vor trece in etapa urmatoare.

minge-fotbal

Vom incepe prima data cu Steaua. Cota de piata a lotului stelist se ridica la 26 de milioane de euro. Majoritatea jucatorilor din prima echipa au o cota de aproximativ un milion de euro. Cel mai bine cotat e Stanciu, care are o valoare estimata la 3,5 milioane de euro, potrivit Trasfermarkt.

Dupa nume si traditie, Villareal ar parea favorita grupei. Cota de piata a acesteia este undeva la 162 de milioane de euro, lucru care o ridica la un nivel superior fata de restul echipelor din grupa. FC Zurich pare a fi outsider deoarece are o cota de doar 12 milioane de euro si joaca in liga a doua din Elvetia.

Dupa calculele hartiei, Steaua ar trebui sa se lupte pentru pozitia a doua cu Osmanlispor, o echipa cu un lot cotat la 45 de milioane de euro. Nu cota de piata ar fi mare problema ci faptul ca echipa turceasca are multi jucatori de 21-24 de ani care cel mai probabil vor vrea sa se afirme. Vom vedea daca vor reusi.

Astra Giurgiu joaca intr-o grupa in care cap de serie este Victoria Plzen insa favorita de departe este AS Roma. Italienii au o cota de piata de aproape 300 de milioane de euro, pe cand celelalte trei echipe au o cota de aproximativ 20 de milioane.

Ca atare, Astra are aceleasi sanse de a se califica pe care le are si Victoria Plzen sau Austria Viena. Dincolo de buget, in cazul de fata conteaza mai mult dorinta, omogenitatea si forma de moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *